Klaar voor de Kinder Disco: Verne ter Meer (de Ladder), Bo Steijvers (de Meent) en Norah Clement (de Ladder).
Klaar voor de Kinder Disco: Verne ter Meer (de Ladder), Bo Steijvers (de Meent) en Norah Clement (de Ladder). Monique José Timmermans

Scholieren met de voetjes van de vloer

8 juni 2018 om 06:23 lokaal

MAARN Dj's, dansvideo's en een pubquiz voor de ouders, want: ,,Die mogen echt niet naar binnen bij de kinderdisco." Norah, Bo en Versa en zijn zeer beslist. ,,Verder wel alle kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 uit Maarn en Maarsbergen. We hebben al bijna tweehonderd kaartjes verkocht." En ook aan de deur op 9 juni zijn kaarten te koop voor 2,50 euro. De disco opent 9 juni om 18.30 uur en sluit om 21.00 uur.

Monique José Timmermans

De sportzaal in De Twee Marken wordt voor de gelegenheid helemaal omgetoverd tot feestzaal:. ,,Er komt een podium voor de dj's met professionele verlichting die we mogen gebruiken van Harmonieorkest Manderen. Natuurlijk hebben we een discobal en nog meer versiering."

TEAMS De veertien organiserende leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 van De Ladder en De Meent hebben de touwtjes stevig in handen. ,,In projectteams zijn we begonnen met alles te bedenken. Er was een team voor de locatie, voor de verkoopprijs en sponsoring, voor het programma van de avond en voor de promotie bijvoorbeeld. Nu is alles bijna klaar en werken we met z'n allen aan de laatste dingen die nog moeten gebeuren", aldus het drietal. Over de schouder kijkt een groepje ouders mee om te begeleiden en de financiën in de gaten te houden.

VOORPROEFJE Een voorproefje hebben de kinderen al gehad tijdens Koningsdag. Toen begon de promotie en de kaartverkoop bij de tent waar een silent disco - met koptelefoons op dansen - was ingericht. ,,Zelfs burgemeester Naafs en wethouder Boonzaaijer hebben bij ons een dansje gemaakt." De tijd gaat snel, want inmiddels is het bijna zo ver. Het draaiboek ligt klaar om zaterdag nog de laatste taken uit te voeren.

De T-shirts komen uit de tas 'crew Disco Maarn'. Versa is presentator, maar de rol van uitsmijter bij de deur om te voorkomen dat ouders naar binnen glippen lijkt hem ook wel wat. Voor de allerkleinste dansertjes is het best spannend, maar ook daar is aan gedacht. Norah houdt met vriendinnen in de gaten of er een kleuter terug wil naar mama of papa.

OUDERS De ouders krijgen namelijk hun eigen programma in de centrale ruimte bij de bar van De Twee Marken. ,,We hebben een pubquiz gemaakt. Er zijn heel veel vragen verzonnen over Maarn en andere onderwerpen." Het antwoorden gaat in teamverband via de app Kahoot!, dus smartphone mee. Op het grote scherm is dan goed zichtbaar hoe de strijd zich ontwikkelt.

Tot 21.00 uur zullen dj Nick en dj Mischa muziek draaien. ,,Verzoeknummers mogen ook gevraagd worden." Er zijn video's met dansjes – bijvoorbeeld het onder de kinderen populaire fortnite – zodat iedereen mee kan doen. In de toegangsprijs is een drankje en een hapje inbegrepen. Op een bedankbord voor de sponsors is te zien wie de kinderdisco mede mogelijk hebben gemaakt. ,,In ieder geval Sandra van De Twee Marken, zij helpt ons heel goed, maar ook veel verenigingen uit Maarn hebben geholpen."

SAMEN Het enthousiasme van de kinderen is enorm. Ouder Ruth Bisschop: ,,Het is zo leuk om samenwerking te zien tussen de scholen en ook dat ze boordevol ideeën zitten. En vervolgens ook gaan regelen dat het idee uitgevoerd gaat worden. Als ouders staan we echt aan de zijlijn."

Meer informatie is beschikbaar op www.discomaarn.nl.

advertentie
advertentie