Afbeelding

Kerstmannenkoor op platte wagen trekt veel bekijks in Doorn

20 december 2021 om 07:14 Activiteiten

DOORN Een groot aantal Doornaars werd zaterdagmiddag 18 december verrast met een heus Kerstmannenkoor. Op een met lampjes, kerstgroen én hooibalen versierde kar werden verschillende zorgcentra aangedaan alwaar makkelijk dit veertien meter lange kerstmannen-voertuig voor kon rijden. 

Zo werd er gezongen voor de bewoners van Bartimeus, Oranjestein en het Zonnehuis. Ook werd stilgestaan bij Plein 1923 en voor restaurant Buut. Het uitgangspunt was om een glimlach te toveren op de gezichten van dorpsgenoten door hen een kleine muzikale opwarmer te geven voor de (koude) feestdagen die er aan komen. ,,En dat is absoluut gelukt schrijft Christine van Exel. ,,De vrolijkheid die dit gezelschap uitstraalde naar de dorpsgenoten werd door de meesten meteen overgenomen.” 

,,Hartverwarmend hoe jong en oud hun huizen uit renden wanneer we zingend langskwamen. Er werd gezwaaid, gelachen en meegezongen.” Het idee is ontstaan om iets gezelligs voor het dorp te doen, zonder er meteen een collectebus of goed doel aan te koppelen. ,,Gewoon uit aardigheid naar anderen toe. Het idee is tot stand gekomen met hulp van dorpsgenoten die er de vrolijkheid ook van in zagen. Dit spektakel was extra gaaf omdat iedereen die we belden, meteen ‘ja, ik doe mee!’ zei. En dat is toch het allerleukste wat er is; dat niemand moeilijk doet.” 

Zo zijn de kar, de tractor en chauffeur aangeboden door G. van den Bos Grondwerken en de aggregaat mochten ze lenen van de HUBO. De muzikale begeleiding op de piano werd verzorgd door Arie Perk die tevens de dirigent is van het koor ‘Cantiamo’ uit Austerlitz waar een aantal van deze kerstmannen in zingt. Deze groep vrienden is van plan volgend jaar weer met dit Kerstmannenkoor door het dorp te trekken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie