Afbeelding
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Ruitervignetten per januari verplicht op Utrechtse Heuvelrug

1 december 2021 om 10:48 Overig

HEUVELRUG Vanaf 1 januari 2022 is een ruitervignet verplicht voor ruiters en menners die gebruik maken van paden die over het Utrechtse Heuvelrug vignetgebied lopen. Dit zijn terreineigenaren op de Heuvelrug overeengekomen. Zij willen de paardenpaden behouden maar voor het onderhoud is een bijdrage van de ruiters en menners nodig. Het gaat om een gebied van ruim tweehonderd kilometer aan paardenpaden.

De afgelopen jaren hebben bezuinigingen en een terugtredende overheid tot gevolg gehad dat er minder geld is voor natuur en recreatie, terwijl het steeds drukker wordt in de natuurgebieden. De gebruikersbijdragen van het vignet gaan dit geldgebrek opvullen. 

KOSTEN Via de website www.ruitervignetuh.nl zijn de vignetten te bestellen. Voor een jaar kost dit zestig euro per individuele ruiter, menner, manege of andere hippische ondernemer. Ook zijn maand-, week- en dagvignetten verkrijgbaar. Om de kosten te drukken, is er gekozen voor digitale vignetten. Deze moeten gebruikers uitgeprint of op hun mobiele telefoon bij zich dragen vanaf het nieuwe jaar.

advertentie
advertentie