Afbeelding
Eigen foto

Nieuw boek van Driebergse auteur over een leven in twee culturen als tweede generatie oorlogsoverlevende.

30 november 2021 om 13:03 Kunst Deel je nieuws

De Driebergse auteur Paula Teutscher heeft een non-fictie boek geschreven over haar eigen levensverhaal als kind van twee culturen.

Haar ouders werkten in voormalig Nederlands Nieuw Guinea (nu West Papua). Als 8-jarige kwam ze voor het eerst naar Nederland.

Het boek is het verhaal over een expat kind dat een lang aanpassingsproces moest doormaken. Ze beschrijft de rode draad, die loopt van zendingskind, 2e generatie oorlogsoverlevende, via …,via…., naar…

Titel: Een eigen ontwerp van liefde. Ondertitel: Zendingskind in West Papua, een lange weg naar huis.

Achterflap:                                                                        Een driejarig meisje loopt alleen over een oerwoudweg onder de tropische zon. Als inslaande bliksem wordt ze zich plotseling bewust van haar eigen schaduw en daarmee van haar eigen bestaan en ikheid.

Opgroeiend als dochter van een Zendingsechtpaar ontdekt ze haar magisch mooie en ook naoorlogs rauwe omgeving, beleeft ze de warme deken van de kleine gemeenschap om haar heen en verwacht ze een paradijs te vinden als ze eenmaal met haar ouders naar Nederland zal gaan.

Hoe weinig die hoog gespannen verwachtingen bewaarheid worden als je ouders overlevers zijn van een Japans interneringskamp en je een kind van twee werelden bent, laat het verdere verhaal zien.

De missie van haar ouders loopt als een paradox door haar verdere ontwikkeling: het is een innerlijke bron geworden en tegelijkertijd een obstakel om zichzelf te tonen aan de wereld.

Als volwassene vindt ze via omwegen een weg om haar eigenheid te leven, dankzij haar studie theologie, haar opleidingen tot psychotherapeute, de relaties die ze vindt en verliest, haar kinderen, haar geliefde.

https://uitgeverijaspekt.nl/boek/een-eigen-ontwerp-van-liefde/

Het ligt in de boekwinkel. Prijs: € 21.95 Of af te halen bij de auteur voor €20. (paulateutscher@hetnet.nl)

Op de boekensite hebban staan een paar recensies. Zie: https://www.hebban.nl/boek/een-eigen-ontwerp-van-liefde#reviews

advertentie
advertentie