HDS aanvaller Simon Horst (links) schiet met een fraaie 'schuiver' de openingstreffer binnen voor zijn ploeg Rinus van Denderen

HDS en DEV delen de punten

28 november 2021 om 11:13 Voetbal

Streekderby sfeerloos en beneden het gewenste niveau

LEERSUM In een nagenoeg leeg en verlaten sportpark ‘De Engelse Berg’, waar publiek/supporters vanwege de geldende landelijke coronabepalingen ontbraken, was ook het spel van beide ploegen niet om warm van te worden. In een weinig opwindende wedstrijd kwam HDS in eigen huis tegen DEV Doorn niet verder dan een gelijkspel (1-1). Een Heuvelrugderby om snel te vergeten, ook al waren de omstandigheden waaronder gespeeld moest worden verre van ideaal. HDS trainer Dennis van Dijk: ,,Op basis van de eerste helft waren wij de bovenliggende partij. In het tweede deel domineerde DEV en staat mijns inziens de einduitslag in verhouding tot het vertoonde spel.”

Door Huub van Aerssen

De thuisformatie nam direct vanaf het eerste fluitsignaal de touwtjes in handen, dwong de gasten uit Doorn met enige regelmaat ver terug op eigen helft en kreeg meerdere mogelijkheden om al in een vroeg stadium de score te openen.

Alhoewel DEV voetballend zeker niet de mindere was, speelde de ploeg van trainer Rick Andeweg tam en met té weinig druk naar voren, waardoor HDS het spel kon maken. Een prachtige steekpass in de 16e minuut bracht Simon Horst in de gewenste positie en lag seconden later de bal achter DEV doelman Mark Sluis (0-1). Loon naar werken voor een met vertrouwen spelend HDS.

Een behoorlijke domper daarentegen voor DEV Doorn dat in de slotminuten van de eerste helft een honderd procent kans kreeg op de gelijkmaker, maar verzuimde het karwei af te maken. Op de ruststand van 1-0 voor de thuisformatie viel dan ook weinig aan te merken.

OVERWICHT In het tweede deel was het DEV Doorn dat nu wel met meer druk naar voren speelde en met een tweetal wissels in de ploeg in de 68e minuut de gelijkmaker wist binnen te schieten (benutte penalty Jelle Staal). Alhoewel HDS in de omschakeling bij tijd en wijle gevaarlijk oogde, behield DEV het overwicht en kon een belangrijk punt over de (eind)streep worden getrokken. Al met al een terechte einduitslag in een sfeerloze en natte Heuvelrugderby.

DEV trainer Rick Andeweg: ,,We speelden verre van goed. Met name in de eerste helft ontbrak het aan durf en lef. Al met al en zoals Dennis van Dijk al aangaf een juiste afspiegeling van het vertoonde spel.”

OVERIGE RESULTATEN HEUVELRUGCLUBS De wedstrijd Eemboys - FC Driebergen (4G) werd afgelast. Datzelfde was het geval voor de ontmoetingen KVVA - SVMM (4G) en DVSA - Odijk (4I). NIVO Sparta - SVL eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Of en wanneer er wordt ingehaald (data bekend) is geheel afhankelijk van vigerende coronamaatregelen en beslissing van de KNVB. Gepland programma zaterdag 4 december: FCD - Posthoorn, SVMM - SEC, DEV - Bunnik, Schalkwijk - DVSA, Musketiers - HDS en SVL - Zuidvogels.