De heer Jan Langelaar bij de Jubileumbeuk in het park van Parkflat Beukenhorst:          “En ik wens  u een langdurige en gezonde groei!”
De heer Jan Langelaar bij de Jubileumbeuk in het park van Parkflat Beukenhorst: “En ik wens u een langdurige en gezonde groei!” Foto: VvE Parkflat Beukenhorst

Parkflat Beukenhorst plant Jubileumbeuk

10 november 2021 om 17:17 Lokaal Deel je nieuws

Wooncomplex Parkflat Beukenhorst, op de hoek Akkerweg/Hoofdstraat in Driebergen-Rijsenburg, viert dit jaar het 60-jarig bestaan. In 1961 betrokken de eerste bewoners het in een ruim eigen park gelegen gebouw met 86 serviceappartementen die bestemd zijn voor vitale senioren.

Om dit jubileum te accentueren en het groene karakter van het eigen park duurzaam in stand te houden heeft de Vereniging van Eigenaren (VvE) van Parkflat Beukenhorst ervoor gekozen om ter herinnering aan het moment, in combinatie met de nationale boomfeestdag 2021, een extra
rode beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) toe te voegen aan de bomencollectie op het terrein.

De heer Jan Langelaar, een van de langstwonenden in het appartementengebouw en oud-voorzitter van de VvE, had de eer om de boom in te wijden. Hij wenste de nieuwe aanplant een langdurig én gezond leven toe, dat tegelijk mooi aansloot bij het motto van deze boomplantdag ‘Bomen maken gezond’.

Parkflat Beukenhorst heeft al enkele bijzondere bomen op het terrein staan; een tulpenboom (Liriodendron tulipifera) op het voorterrein van het gebouw en een inmiddels zo’n 170 jaar (!) oude rode beuk in het bosgedeelte van het park, die beiden zijn opgenomen in een internationaal register van monumentale bomen. 

Vanwege het jubileum heeft Parkflat Beukenhorst ook een nieuw logo ingevoerd met de slogan ‘Prachtig en prettig wonen’ om daarmee het karakter van het particuliere wooncomplex te benadrukken

Het terrein van Parkflat Beukenhorst maakte vroeger onderdeel uit van het uitgestrekte landgoed Sandenburg, maar werd ten behoeve van de bouw van het appartementencomplex in 1958 aangekocht door een bouw- en aannemingsmaatschappij. 

Driebergen-Rijsenburg, 11 november 2021
 

De nieuwe uitstraling van Parkflat Beukenhorst omfloerst door herfstkleuren.
advertentie
advertentie