De talentvolle jonge vleugelspits Joppe Vettorato speelde met veel passie en inzet Rinus van Denderen

DEV Doorn heer en meester

7 november 2021 om 11:39 Voetbal

Ongelijke strijd tussen koploper en hekkensluiter

Huub van Aerssen

DOORN In de zaterdag vierde klasse I deed koploper DEV Doorn wat er van haar gevraagd en verwacht werd. Met 5-0 werd hekkensluiter Schalkwijk het bos in gestuurd en was het aan het vaak slordige spel van de thuisploeg te danken dat het slechts bij die toch wel ‘magere’ eindstand bleef. ,,Dat er meer had ingezeten moge duidelijk zijn. Aan de andere kant hebben we zelf ook niets weggegeven. Met name in het tweede deel vergaten we de vele geboden kansen om te zetten in doelpunten. Dit was dé wedstrijd om het doelsaldo op te kunnen krikken en dat hebben we slechts ten dele weten te realiseren,” aldus DEV Doorn trainer Rick Andeweg.

OVERMACHT Dat het geen spectaculaire wedstrijd zou gaan worden stond voor aanvang eigenlijk wel vast. Maar dat de gasten uit Schalwijk zich zó eenvoudig lieten ‘verschalken’, was verbijsterend te noemen. De thuisformatie die vanaf het eerste fluitsignaal vol gas gaf, had geen kind aan Schalkwijk dat aanvallend nauwelijks enige voetbaltechnische kwaliteit  toonde en er verdedigend ook niet erg best uitzag.

Met speels gemak, goed combinatiespel en op tempo sneed DEV door de verdediging van Schalkwijk, wat al in de 12e minuut resulteerde in eerste treffer door Quinten de Vries die van afstand bekwaam binnen schoot. Nog geen twee minuten later was het weer raak en leek de thuisploeg al voor rust op weg naar een monsterscore.

Schalkwijk dat slechts sporadisch tot een ‘tegenaanval’ kwam, werd meer en meer onder de voet gelopen en moest halverwege een derde treffer incasseren (Jelle Staal, 3-0). Diezelfde Staal wist met het benutten van een aan DEV toegekende penalty kort voor rust de tussenstand op te krikken naar 4-0. Een ruststand die gezien de vele kansen hoger had moeten uitvallen.

SLAAPVERWEKKEND Wie hoopte op voortzetting van het vertoonde spel in de eerste helft kwam in het tweede deel bedrogen uit. De thuisformatie bleef weliswaar veruit de bovenliggende partij, maar vergat met name in de eindfase orde op zaken te stellen. Met tal van wissels, onnodige rode (twee keer geel) kaart voor de sterk spelende Paul Okkersen en een vijfde treffer (Pieter Hegger) een kwartier voor tijd, was het een slaapverwekkende tweede helft met nauwelijks enig hoogtepunt en slechts een schim van de eerste vijfenveertig minuten. Eindstand 5-0.

Door dit resultaat blijft DEV Doorn met zeventien punten uit zeven wedstrijden de trotse koploper in de zaterdag vierde klasse I, gevolgd door Musketiers (tweede positie) en VVA Achterberg. Eerstvolgende wedstrijd voor de rood witten is op 20 november thuis tegen middenmoter SVF uit Cothen.

OVERIGE UITSLAGEN HEUVELRUG Eersteklasser SVL kwam in het uittreffen tegen Woudenberg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. SVMM liep in de uitwedstrijd tegen Patria tegen een 3-2 nederlaag aan, DVSA kwam met een 0-3 nederlaag tegen VVA duidelijk te kort en HDS behaalde een 4-2 thuisoverwinning op Odijk. FC Driebergen, koploper in 4G, verloor met 3-2 van APWC uit en in Amersfoort.