Barbara Brouwer (eerste van links) Europees kampioen.
Barbara Brouwer (eerste van links) Europees kampioen. Gertrude de Vries/korfbalfoto.nl

Barbara Brouwer Europees kampioen Korfbal.

31 oktober 2021 om 13:03 Sport Deel je nieuws

In een zinderende finale tegen rivaal Belgie is het teamNL Korfbal met de Doornse Barbara Brouwer in de basis gelukt om de titel te prolongeren. Dit is alweer de achtste keer dat het Nederlands team de Europese titel pakt. Gemakkelijk ging het niet. In een volgepakte en sfeervolle Lotto Arena hal in Antwerpen waren de ploegen vooral in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Belgie kwam op voorsprong met 3-1 en vlak daarna moest een speler van het Nederlands team het veld verlaten na een rode kaart. Het team en zeker ook zijn vervanger pakten dit heel goed op en al snel was de achterstand omgebogen naar een voorsprong en met rust was de voorsprong uitgebouwd naar 7-13. Het team van Belgie werd hartstochtelijk gesteund door het publiek en bleef doorgaan voor een goed resultaat, maar het Nederlands team was toch te sterk en kon bij een 17-21 eindstand het kampioenschap gaan vieren. Voor Barbara Brouwer was dit alweer haar derde Europese titel.