Archiefbeeld ter illustratie.
Archiefbeeld ter illustratie. Pixabay

Scootmobielroute Leersum binnenkort geopend

25 oktober 2021 om 11:25 Natuur en milieu

LEERSUM Voormalig minister van Gehandicaptenzaken, Rick Brink, opent begin november de meervalide beleveningsroute ‘Scoot & go’ over het Leersumse veld. Deze scootmobielroute van 10 kilometer voert langs onverharde bos- en heidepaden in een prachtig natuurgebied en is in Nederland uniek in zijn soort. 

De scootmobiel kan bovendien kosteloos worden geleend bij de receptie van Molecaten Park Landgoed Ginkelduin in Leersum. Hierdoor wordt het beleven van het mooie en afwisselende landschap van de Utrechtse Heuvelrug ook mogelijk voor mensen die tijdelijk of permanent slecht ter been zijn. Anderen kunnen gezellig met hen meelopen; de scootmobiel rijdt in een wandeltempo.

De scootmobielroute is een initiatief van de werkgroep Toegankelijkheid Leersumse Veld van de Stichting Dorpsnetwerk Leersum. Scoot & go’ werd in de afgelopen twee jaar ontwikkeld door Leersumer Bob Hartog, samen met andere enthousiaste vrijwilligers, waaronder een aantal gehandicapten. 

GROOTSTE LOL Met elkaar probeerden zij verschillende merken en typen scootmobielen uit gedurende vele testritten. ,,Al was onze insteek heel serieus, we hebben onderweg de grootste lol gehad. Zeker in het begin, toen we de meest begaanbare route nog moesten ontdekken. Hoe vaak we niet vast kwamen te zitten, dat weet ik niet meer. Het was een hele uitdaging - maar een leuke. En de enthousiaste reacties van deelnemers in de pilotfase zijn een geweldige stimulans om de route nu voor gebruik aan te bieden”, zegt Hartog.

Aan de hand van een meegeleverde routebeschrijving, voorzien van wetenswaardigheden over het natuurgebied, voert het traject door bos en heide en over smalle paadjes en de open velden bij de Leersumse Vennen. De route van 10 kilometer kan worden ingekort tot circa 6 of 3 kilometer. Op vakantiepark Ginkelduin kan bij de start en het einde van de route gebruik worden gemaakt van de horeca. Ook is hier een aangepast toilet aanwezig.

Rick Brink opent de route op donderdag 4 november om 14.00 uur. 

advertentie
advertentie