Vrijwilligers maken Heidetuin winterklaar
Vrijwilligers maken Heidetuin winterklaar THW

Heidetuin klaar voor de winter

24 oktober 2021 om 16:54 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag is de Heidetuin in Driebergen-Rijsenburg ‘winterklaar’ gemaakt door een groep vrijwilligers van de vereniging Tussen Heuvelrug en Wetering (THW). Het unieke park staat op de nominatie om overgenomen te gaan worden door Stichting Het Utrechts Landschap, als onderdeel van een overdracht van meerdere bosgebieden die nog in bezit zijn van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De Heidetuin heeft al jarenlang te kampen met achterstallig grootonderhoud doordat de gemeente andere keuzes heeft gemaakt voor het onderhoud van de diverse gemeentelijke parels.

Ooit was de Heidetuin een zeer geliefde trekpleister dat vele -ook internationale- bezoekers aantrok. De Heidetuin is ontstaan na de februaristormen in 1953 waarbij grote stukken van het bosgebied werden platgelegd. Door enthousiasme en daadkracht van de toenmalige gemeente Driebergen-Rijsenburg werd het prachtige heidepark toen aangelegd en ook voortdurend goed bijgehouden.

Met de overdracht van de Heidetuin in het vooruitzicht wil THW de gelukkig nog goede basis van het park zoveel mogelijk behouden. Zodat de Heidetuin straks, na de overname door de Utrechtse natuurbeheerorganisatie, door een verbeterslag en structureel onderhoud geleidelijk aan weer extra kleur eén glans krijgt. Het bestuur van THW is daarover in goed overleg met Het Utrecht Landschap en hoopt dat de ‘deal’ binnenkort zijn beslag zal krijgen. 

Tussen Heuvelrug en Wetering heeft zo’n 350 leden en zet zich in voor de versterking van het groene en aantrekkelijke karakter van Driebergen-Rijsenburg.

Vrijwilligers maken Heidetuin winterklaar
advertentie
advertentie