Afbeelding
M.P.O. Books

Uitkijktoren De Kaap op de cover nieuwe boek Anne van Doorn

23 oktober 2021 om 10:00 Overig

DOORN Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is de verhalenbundel ‘Meer mysteries voor Robbie Corbijn’ van detectiveschrijver Anne van Doorn uitgekomen. Wat bij de eerste oogopslag al opvalt, is dat uitkijktoren De Kaap op de cover prijkt. Dat is beslist geen toeval. ,,Een van de verhalen speelt zich op deze locatie af,” bevestigt de in Doorn woonachtige schrijver. ,,De Kaap is voor onze regio een iconisch bouwwerk en daarom een plek die ik een keer wilde gebruiken voor een mysterie.”

De meeste verhalen in de nieuwe bundel verschenen eerder als e-book. Dat geldt niet voor het coververhaal. ,,Ik schreef de eerste versie al in september 2006, toen de huidige toren net gereed was,” vertelt de schrijver, die eveneens publiceert onder de naam M.P.O. Books. ,,Dat was nog een verhaal in de serie District Heuvelrug met rechercheur Bram Petersen in de hoofdrol. Die versie is nooit uitgebracht. Afgelopen jaar besloot ik het verhaal te herschrijven met Robbie Corbijn en Lowina de Jong in de hoofdrollen.”

Over District Heuvelrug gesproken, zojuist is het negende deel in deze serie als e-book uitgebracht. Een luxe paperback kwam al in 2014 uit. In ‘Cruise control’ maakt de recherche jacht op een moordenaar die een cruisende homo doodschoot op de Treekerpunt, even ten noorden van Maarn. Als de dader nog eens toeslaat, deze keer vlakbij Austerlitz, meent het rechercheteam dat ze te maken hebben met een heuse seriemoordenaar. In elk geval laat de schutter bloederige teksten achter die getuigen van felle homohaat.

Oplettende lezers weten dat de twee series -- District Heuvelrug van M.P.O. Books en de Robbie & Lowina-reeks van Anne van Doorn -- elkaar overlappen. ,,Robbie Corbijn is, onder een andere naam, een belangrijk personage in de District Heuvelrug-reeks,” legt Anne uit. “In ‘Cruise control’ speelt hij een controversiële rol die hem op de buik geschreven staat. In mijn andere serie is hij tien jaar ouder en een stuk wijzer.” Welke andere naam Robbie Corbijn heeft, wil de auteur echter niet zeggen. ,,Dat mag de lezer zelf ontdekken.”

Afbeelding
advertentie
advertentie