Een kaarsje voor elke overledene
Een kaarsje voor elke overledene Gerd Altman

Herdenken in Driebergen

21 oktober 2021 om 17:04 Lokaal Deel je nieuws

Op dinsdag 2 november, Allerzielen, is er in de Grote Kerk in Driebergen gelegenheid om overledenen te herdenken. Het is een bijeenkomst om stil te staan bij hen die gemist worden en ruimte te geven voor gedachtenis. Met muziek, woorden, kaarsen, stilte en het noemen van de namen van degenen met wie we samen geleefd hebben.

Een van de initiatiefnemers van Herdenken in Driebergen is Margreet le Clerq. “Wij merken ieder jaar weer hoe belangrijk het is om ruimte te geven voor herdenking. Bijeenkomsten als deze doen mensen goed. De herdenking en het noemen van de namen geeft weer een beetje troost. Het programma heeft geen religieus karakter, zodat iedereen zich kan herkennen.”

Iedereen is welkom. Inloop tussen 19.00 en 19.15 uur. De bijeenkomst duurt tot 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en is er koffie en thee. De toegang is gratis. Adres: Grote Kerk, Hoofdstraat 115 Driebergen.

Allerzielen is als gedenkdag een traditie in de westers-katholieke kerk, die stamt uit het jaar 998. Ook in andere culturen zijn er vergelijkbare tradities om de doden te herdenken. De afgelopen jaren heeft Allerzielen in Nederland op vele manieren invulling gekregen. Op allerlei plaatsen in het land komen mensen bij elkaar om overledenen te herdenken. Kenmerkend voor deze bijeenkomsten is dat er kaarsen aangestoken worden en namen van overledenen genoemd worden.

Herdenken in Driebergen wordt georganiseerd door de Protestantse Wijkgemeente Catharijne, in samenwerking met enkele lokale uitvaartondernemers.

advertentie
advertentie