Afbeelding
Partij voor de Dieren Utrechtse Heuvelrug

PvdD doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrechtse Heuvelrug

17 oktober 2021 om 12:31 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

HEUVELRUG De Partij voor de Dieren doet op 16 maart 2022 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Utrechtse Heuvelrug. Op 21 november zullen de leden van de partij op het congres de kandidatenlijsten vaststellen. Ook het conceptverkiezingsprogramma wordt aan de leden voorgelegd op het congres en zal binnenkort worden gepubliceerd.

Nummer 1 op de lijst voor Utrechtse Heuvelrug is Jolande Baudet. Zij heeft Bestuurskunde gestudeerd en is werkzaam als manager bij Heijmans Infra. Binnen de partij is zij al jaren actief op lokaal gebied. Baudet vindt Utrechtse Heuvelrug bij uitstek een gemeente waar de partij een belangrijke rol kan vervullen als aanjager van andere politieke partijen. 

Nummer 2 op de lijst is Paul Blom. Hij is lokaal ondernemer en sinds 2018 actief in de werkgroep Utrechtse Heuvelrug van de partij. Nummer 3 is Paul van Leeuwen. Hij is sinds 2015 actief lid van de PvdD en heeft een achtergrond in de ICT en de gezondheidszorg.

,,Er is veel werk te verzetten om de gemeente dier-, natuur-, en milieuvriendelijk te maken”, aldus de partij. ,,Zo is er bijvoorbeeld sprake van toenemende klimaatrisico’s door grootschalige bomenkap en verstening en verontrustende groei van megastallen met veel dierenleed en gezondheidsrisico’s voor mens en dier.”

advertentie
advertentie