Veteranen in actie
Veteranen in actie Ton v W

Veteranen ongerust

8 oktober 2021 om 15:10 Lokaal Deel je nieuws

Al vele tientallen jaren wonen er Veteranen en Oorlogs / Dienst slachtoffers op het terrein van “De Basis” (voorheen BNMO) in een rustige en voor hen zo vertrouwde en beschermde omgeving. Het lotgenoten contact is fijn, het  woongenot geweldig.De woningen zijnvolledig aangepast voor rolstoelgebruikers.

Sommige bewoners wonen hier al een heel leven. Zij zijn hier komen wonen met de wetenschap dat ze voor de resr van hun leven kunnen blijven wonen.

Dat laatste is voor de groep van huidige bewoners niet anders, maar er dreigt een einde te komen aan het voortbestaan van deze bijzondere plek in Nederland (en voor zover wij weten in hel Europa.)

De huidige eigenaar van de woningen, Heuvelrug wonen, wil de leegkomende woningen niet persé meer verhuren aan de doelgroep, ondanks een meterslange wachtlijst van Veteranen/dienstslachtoffers die hier graag zouden willen wonen. Liever nog zouden ze de woningen verkopen.

De huidige bewoners worden hier heel onrustig van, ze zien hun toekomstige woonplek verdwijnen en de unieke “hofjes” overgaan in een dure woonwijk zonder enige affiniteit met de huidige doelgroep. 

En DAT willen wj voorkomen. De woningen moeten beschikbaar blijven voor de groep van Vetaranen en Oorlogs/dienst slachtoffers. 

advertentie
advertentie