Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Gerwin van Luttikhuizen

Bijna zesduizend boetes in vier maanden door flitspaal in Doorn

7 oktober 2021 om 07:00 Verkeer en vervoer

DOORN De flitspaal langs de N225 in Doorn heeft in de periode van mei tot en met augustus in totaal 5915 overtredingen geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. In totaal zijn er in deze vier maanden 1,2 miljoen flitsboetes uitgedeeld in Nederland. De meest actieve flitspaal van het land staat in Gouda bij de Goudse Poort richting de A12. Die noteerde maar liefst 17.265 overtredingen.

De flitspaal in Doorn noteerde in de eerste vier maanden van dit jaar al 3405 snelheidsovertredingen. Daarmee komt de ‘teller’ voor de eerste acht maanden van dit jaar op 9320 boetes.


Op bovenstaande kaart vind je per flitspaal het aantal boetes als gevolg van overtredingen die geconstateerd zijn door flitspalen van mei tot en met augustus 2021. Deze verkeersovertredingen worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen op kenteken. De cijfers gaan over de vaste digitale flitspalen verspreid over het land. Boetes die door de politie zijn uitgeschreven of trajectcontroles zijn hier niet meegeteld. Voor negen locaties kon geen exacte locatie worden vastgesteld.

advertentie
advertentie