Lopers van de 10km betreden de dijk bij Amerongen
Lopers van de 10km betreden de dijk bij Amerongen Gerrit Verwoert

De Wijkse Dijkenloop gaat door!

29 september 2021 om 11:33 Sport Deel je nieuws

Op zondag 10 oktober wordt om 14.00 uur het startschot van de Wijkse Dijkenloop gegeven. Op dat moment start in Amerongen bij het Kasteel de 10 kilometer en bij de Gravenbol de 5 kilometer. Beide afstanden finishen op de Markt in Wijk bij Duurstede. Na een succesvolle en uitverkochte eerste editie in 2019 bleef het ook dit jaar heel lang spannend. Maar nu hebben zowel de gemeente Wijk bij Duurstede als Utrechtse Heuvelrug toch een vergunning afgegeven.

De Wijkse Dijkenloop is een uniek evenement. Lopers worden per bus naar de startlocaties gebracht. Vanuit daar lopen zij over de dijk terug naar Wijk bij Duurstede om op een sfeervolle Markt door een enthousiast publiek te worden onthaald. Bij binnenkomst in Wijk worden zij bij de Molen ook nog getrakteerd op de muziek van de slagwerkgroep van Harmonie Concordia. Dat geeft nog even een lekker snotje energie voor de laatste paar honderd meter! 
 

Iedere deelnemer ontvangt een medaille als herinnering. Voor de eerste drie per categorie (mannen 10km, vrouwen 10km, mannen 5km en vrouwen 5km) wacht ook nog een waardebon van café-restaurant De Engel of Eethuys Dorestad. En mocht het weer net zo lekker zijn als twee jaar geleden, dan zal er ook nu weer heel lang worden nagenoten op de lokale terrassen. Inschrijven kan nog via www.wijksedijkenloop.nl. Maar wacht niet te lang. Als de bussen vol zitten, sluit de inschrijving! 
 

Het goede doel van deze editie is de Wijkse Dienst. Zij brengen met een hele poule vrijwilligers mensen die zelf niet meer mobiel zijn, binnen de gemeente naar fysio, supermarkt, zorginstelling of verjaardag. Deelnemers hebben al een heel mooi bedrag bij elkaar gesponsord! Dat zal die middag aan de Wijkse Dienst worden overhandigd. 

advertentie
advertentie