SVL centrumspits Ali Alkan weet de op maat gegeven voorzet van Willem Baaij niet naar behoren af te ronden
SVL centrumspits Ali Alkan weet de op maat gegeven voorzet van Willem Baaij niet naar behoren af te ronden Rinus van Denderen

Valse competitiestart SVL

26 september 2021 om 12:18 Overig

Werklust geen compensatie voor tekort aan homogeniteit

Huub van Aerssen

LANGBROEK Dat een zeker niet verwachte trainerswissel een week voor aanvang van de reguliere competitie (Joël Titeley voor de naar Westlandia vertrokken Cesco Agterberg) van invloed kan zijn op de selectie, was in de thuiswedstrijd afgelopen zaterdag tegen Sliedrecht toch wel enigszins merkbaar. Alhoewel het thuisploeg SVL aan werklust niets te verwijten viel, was er toch sprake van enige onbalans in het team van Titeley wat er mede toe leidde dat dit eerste competitieduel met 1-3 verloren ging. 

OVERWICHT Alhoewel de thuisformatie vanaf het eerste fluitsignaal direct vol uit de startblokken schoot en hoog druk probeerde te zetten, bleek al snel dat Sliedrecht de meest homogene ploeg was die geleidelijk aan de goed bedoelde initiatieven van de Langbroekers eenvoudig wist te pareren en in de 18e minuut op een 0-1 voorsprong kwam (Justin Beemsterboer) waarbij SVL doelman Mathijs Mocking niet zijn allerbeste vorm toonde.

Nog geen twee minuten later was het weer raak voor Sliedrecht (0-2 Beemsterboer) en zag ook hierbij de SVL goalie er niet al te best uit. Een toch wel enorme domper voor de zaterdag eersteklasser, die aan werklust niets te verwijten viel, best wel wat kansen wist te creëren, maar in de eindfase gewoonweg tekort kwam. Met in de 44e minuut nog een terechte gele kaart voor de technisch begaafde en snelle vleugelspits Jens van Doorn, sloot de thuisformatie de eerste helft af met een 0-2 ruststand.

BALANS Bij aanvang van de tweede helft zette SVL direct weer vol druk wat dan ook leidde tot een aantal aardige mogelijkheden, maar waar het ook nu weer in de eindfase ontbrak aan de nodige zorgvuldigheid/geluk in de afwerking. Met een aantal wissels in de ploeg en de nodige positiewisselingen wist een hard werkend SVL in de 82e minuut de aansluitingstreffer binnen te schieten (1-2 Selcuk Albayrak) en gloorde er toch weer licht aan de horizon. 

Maar nog geen minuut later stelde Sliedrecht orde op zaken en was het weer de razendsnelle Beemsterboer (1-3 hattrick) die definitief een einde maakte aan de bij SVL mogelijk nog aanwezige hoop op deling van de punten. Een op basis van effectiviteit en homogeniteit verdiende overwinning voor de gasten uit Sliedrecht. Voor SVL hoofdtrainer Joël Titeley een eerste indruk van de verrichtingen en mogelijkheden van zijn selectie. Een selectie met weliswaar de nodige potentie en vaardigheden, maar waar daarentegen echte teambalans nog de nodige aandacht verdiend. 

OVERIGE UITSLAGEN Wisselend succes voor de overige Heuvelrugclubs. HDS startte de competitie met een 1-4 overwinning op SVP, FC Driebergen hield de punten in eigen huis tegen KVVA (2-1), DEV en DVSA bleven beiden steken op een gelijk spel (respectievelijk 1-1 Musketiers en 2-2 ‘t Goy) en SVMM liep in Maarn tegen een 2-3 thuisnederlaag aan (APWC).

advertentie
advertentie