Afbeelding
klussen

Pilot met 'kluswoningen' in Tuindorp Maarn

31 mei 2018 om 11:29 lokaal

MAARN Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 29 mei ingestemd met de pilot kluswoningen in Tuindorp Maarn van de Woningbouwvereniging Maarn voor de komende twee jaar. Woningbouwvereniging Maarn kan en wil vanwege de hoge kosten niet meer investeren in een volledige renovatie van de Tuindorpwoningen in Maarn. De woningbouwvereniging wil wel de woningen behouden voor de doelgroep die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.


Daarom is het concept kluswoningen ontwikkeld om samen met een huurder te investeren in een vrijkomende sociale huurwoning in Tuindorp. De woningbouwverenging blijft investeren in de meest noodzakelijke voorzieningen en veiligheid van de deze woningen. En de huurder gaat in eigen beheer en op eigen kosten aan de slag met de verbetering van de woningen naar eigen wensen en smaak. De woningen worden daardoor als kluswoningen verhuurd. De investeringen van de huurder worden 'vertaald' in een korting op de huur van de woning.


Interim directeur Peter de Langen van Woningbouwvereniging: ,,Door de pilot worden de vrijgekomen Tuindorpwoningen weer betaalbaar en bereikbaar voor de doelgroep. Ook wordt er een bijdrage geleverd aan de doorstroming in de sociale huurwoningen in Maarn."
Wethouder Rob Jorg: ,,De Tuindorpwoningen hebben een gemeentelijke monumentenstatus. Daarom vinden wij het als gemeente belangrijk dat hiervoor aandacht is en de kwaliteit van de woningen duurzaam worden verbeterd."
De woningbouwvereniging blijft als eigenaar en verhuurder primair verantwoordelijk en gaat daarom de toekomstige huurder begeleiden bij de uitvoering van de pilot kluswoningen.

advertentie
advertentie