Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers'
Regimentsfanfare 'Garde Grenadiers en Jagers' Heidie Mulder

Commando-overdracht Militair Revalidatiecentrum Aardenburg

30 mei 2018 om 17:38 lokaal Deel je nieuws

Tijdens een plechtige ceremonie droeg Luitenant-kolonel Jeroen Hulst het commando over aan luitenant-kolonel Léon Jans. Een mooie aansluitende functie voor Jans, die hiervoor werkte als commandant van bij Trainingsgeneeskunde Trainingsfysiologie (TGTF).

 

De weg naar optimaal herstel

Zes jaar geleden startte luitenant-kolonel Jeroen Hulst als commandant. Er is veel gebeurt in die periode. Zijn opgedane kennis over de revalidatie, gecombineerd met eigen inzichten en ervaringen, leverde een nieuwe visie op, waarbij de revalidant centraal staat, die met ondersteuning van revalidatie professionals het leerproces doormaakt naar een optimaal herstel. Maar ook de voorwaarden moesten beter! De BARAK, de sportaccommodatie en het restaurant De Mess, inclusief nieuw voedingsconcept Geeft Kracht, openden haar deuren.

 

De gewonde militair

“Je hebt je op zeer bijzondere wijze ingezet voor de gewonde militair. Je hebt met je ideeën met sportactiviteiten (Mudmasters, deelname Invictus Games) niet alleen je nek uitgestoken voor hen, maar je hebt ook een zeer belangrijke rol gespeeld bij een belangrijk onderdeel van hun leven: de verwerking van een trauma en een weg vinden naar een betekenisvol leven.” Sprak luitenant-kolonel Hans van de Ven de vertrekkende commandant toe. “Jeroen, ik spreek namens het gehele MRC: bedankt voor je inzet, passie, mensgerichtheid, inspiratie, visie, maar vooral voor je bevlogenheid en enthousiasme waardoor het MRC weer grote sprongen heeft kunnen maken naar een duurzame toekomst. Jeroen bedankt!” 

 

Militair Revalidatiecentrum Aardenburg

Het revalidatiecentrum bestaat al sinds 1946 en is er voor militairen en burgers. Het MRC heeft alles in huis om te helpen bij het herstel na bijvoorbeeld een ongeluk, operatie, ziekte of beroerte.

De vaandelwacht
De Vaandelwacht
Tijdens een plechtige ceremonie droeg Luitenant-kolonel Jeroen Hulst het commando over aan luitenant-kolonel Léon Jans
De nieuwe commandant van het MRC  luitenant-kolonel Léon Jans
Brigadegeneraal der mariniers Jeff Mac Mootry
advertentie
advertentie