Afbeelding
Foto door form PxHere

Zonnepanelen huren in plaats van kopen populairder geworden

31 augustus 2021 om 14:56 Partnercontent

Steeds meer woningbezitters overwegen de aankoop of het huren van zonnepanelen voor op het dak van hun woning. Het gebruik van zonnepanelen helpt je flink te besparen op de energiekosten. Opvallend is dat steeds meer woningbezitters via HalloStroom zonnepanelen huren overwegen. Daar waar de laatste jaren vrijwel altijd gekozen werd voor de investering in zonnepanelen. Het huren van zonnepanelen brengt een aantal voordelen met zich mee. Heb jij al eens overwogen om zonnepanelen te huren in plaats van te kopen? 

Grote investering vooraf is niet benodigd

Een van de voornaamste voordelen van zonnepanelen huren is het feit, dat je vooraf geen grote investering hoeft te doen. Iets wat bij de aankoop van zonnepanelen wel vereist is. Zelfs wanneer je kiest voor het gebruik van een subsidie van de gemeente, zal je al snel duizenden euro’s kwijt zijn. Bij zonnepanelen huren weet je vooraf welk bedrag je per maand betaalt voor het gebruik ervan. Fijn aan onder meer HalloStroom is dat deze huurprijs vaststaat voor meerdere jaren. Het voorkomt dat de prijs van zonnepanelen huren al na een paar jaar minder voordelig is. 

Geen omkijken naar het onderhoud aan zonnepanelen 

Niet alleen hoef je vooraf geen grote investering te doen. Ook heb je met zonnepanelen huren geen omkijken naar het onderhoud aan de zonnepanelen. Ze moeten over het algemeen eens of tweemaal per jaar gereinigd worden om te kunnen profiteren van een optimaal rendement. Daarbij neemt het rendement van de zonnepanelen door de jaren heen af. Bij aangeschafte zonnepanelen zal je deze na verloop van tijd zelf moeten vervangen om de opbrengst hoog te houden. Zonnepanelen die je huurt worden door de verhurende partij vervangen. Het maakt zonnepanelen huren tot een comfortabele optie. 

Besparen op de energiekosten
 

De opbrengst van de zonnepanelen gaat naar jou als consument. Het maakt dat je fors kunt besparen op de energiekosten. Het is immers de voornaamste reden voor woningbezitters om zonnepanelen te overwegen. Bereken vooraf hoeveel groene energie je nodig hebt om vrij van het stroomnet te kunnen leven. Helemaal doe je dat overigens nooit! In de zomer verkoop je stroom aan het stroomnet, terwijl je dit in de herfst en winter afneemt. Immers, in de winter ligt de opbrengst van de zonnepanelen lager. De verwachting is dat het in de komende jaren mogelijk zal worden om groene stroom zelf op te slaan. Dit is een interessante ontwikkeling, daar het verkopen van opgewekte stroom aan het stroomnet minder aantrekkelijk wordt. 

advertentie
advertentie