Open Monumentendag in gemeente Bunnik

28 augustus 2021 om 09:01 Lokaal Deel je nieuws

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 zijn de Open Monumentendagen en ook de gemeente Bunnik doet mee.

Er zijn routekaarten ontwikkeld en een boekje met informatie over de monumenten. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse punten in de gemeente. Men kan de route lopend of op de fiets langs deze monumenten gaan.

Er zijn lezingen in de Oude dorpskerk Bunnik van Jan Kleinpenning (over wonen en bedrijvigheid in Bunnik), Ruud Becker (over hoe bouwwerken kunnen buitensluiten) en Wim van der Gein over de toekomst van Bunnik in 2040.

In het Witte kerkje van Odijk een lezing van Wil van der Plas over kerk en dorp Odijk. In het Wapen van Odijk een lezing van Sinterklaaskenner Roelof de Wild over de historische aspecten van St. Nicolaas in Odijk.

Speciaal voorde kinderen is het Bunnikspel op het plein voor het oude raadhuis in Bunnik, onder begeleiding van Boink.

Er zijn open rondleidingen in de Barbarakerk Bunnik, Fort Rhijnauwen en Fort Vechten, Landhuis Oud Amelisweerd, de Watertoren van Werkhoven en de Korenmolen Rijn&Weert in Werkhoven.

Rond Beverweerd zijn twee wandelingen onder leiding van Aletta van Embden.

Twee koren treden op zaterdag op in het Wapen van Bunnik (Parel van de Krommerijn) en in Fort Rhijnauwen Vocality, in combinatie met de rondleiding. Muziekschool Bunnik verzorgt de muzikale omlijsting van de lezingen in de Oude dorpskerk Bunnik.

Rodyan van de Brink geeft orgelconcerten in de Barbarakerk Bunnik (samen met Maarten van Kapel) en in het Witte Kerkje van Odijk. Het gitaarduo Erik Ypema en Cees Sax treedt op in het Witte kerkje van Odijk.

Op zaterdag is bij Restaurant Vroeg een boerenmarkt.

Op zondag 12 mei zijn er, alleen in Odijk, leuke activiteiten. Gottfried van Eck houdt twee verhalenwandelingen, er is een fietstocht langs historische boerderijen in Odijk onder leiding van Raymond van Uppelschoten, een lezing van Roelof de Wild over het wapenschild van St. Nicolaas. Tenslotte is er voor kinderen van 4 tot 12 jaar een cupcakewedstrijd. Het heerlijke baksel inleveren tussen 15.00 en 16.00 uur. Inlichtingen bij Yvon Hoogendijk, telefoon 06-53562620.

Het volledige programma komt ook te staan op www.omd.nl / bunnik.

advertentie
advertentie