Place de l'Eglise
Place de l'Eglise Vrienden van het Kerkplein

Kerkplein van Rijsenburg weer omgetoverd tot ‘Place de l’Eglise’

26 augustus 2021 om 13:13 Lokaal Deel je nieuws

Het Kerkplein van Driebergen-Rijsenburg wordt zondagmiddag 12 september 2021 voor de 3e keer omgetoverd tot ‘Place de l’Eglise’. Naar voorbeeld van het bekende Place du Tertre op Montmartre in Parijs zullen lokale en regionale kunstenaars op het sfeervolle plein live hun talent tonen aan het publiek.

Inmiddels hebben zich al meer dan 15 kunstenaars aangemeld, elk met een geheel eigen specialisme. Diverse kunstschilders, beeldhouwers (brons, keramiek, emaille) en een fotograaf* zijn die middag van 12.00 tot 16.00 uur aanwezig. Bezoekers krijgen hierdoor de mooie kans om van dichtbij kennis te maken met zeer diverse kunstuitingen én hun makers.

Het Kerkplein is gratis toegankelijk voor het publiek. De eerdere edities van het evenement werden goedbezocht en hoog gewaardeerd.

Place de l’Eglise is een initiatief van de vereniging Vrienden van het Kerkplein dat zich er sterk voor maakt om het unieke karakter van het historische plein, dat tussen 1808 en 1810 in Franse Empirestijl is gebouwd, in stand te houden en daar waar nodig te verbeteren. En het plein ook nog meer een rol te geven als gezellige ontmoetingsplek voor inwoners van Driebergen-Rijsenburg e.o. om daardoor de saamhorigheid te bevorderen.


* Guy de Nooij (fotograaf), Getty van der Klein (diverse), Mary van Westenbrugge (schilderen portretten en vazen), Pieter Dissel (schilder), Rania Omer (schilder), Mieke Versteeg (beeldhouwer), Martine van den Hengel (schilder), Maaike Sommer (schilder), Anita de Bock (schilder), Guus Kruis (schilder), Saskia Turk (keramiek), Wilma Hornsveld (keramiek), Kees Ansems (schilder), Rietje Smal (schilder), Cisca Jager (beeldhouwer),  Elisa Redeker (schilder),
Eugenie Keizer (keramiek), Willem Herfst (schilder)
 

advertentie
advertentie