Afbeelding
Pixabay

Klimaatburgemeester gezocht voor Utrechtse Heuvelrug

25 augustus 2021 om 14:00 Natuur en milieu

HEUVELRUG De eerste editie van de Nationale Klimaatweek (NKW) gaat op donderdag 28 oktober van start. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in gemeente Utrechtse Heuvelrug zoeken zij een ‘klimaatburgemeester’. 

Inwoners die zich inzetten voor een beter klimaat kunnen zich hiervoor opgeven. Hierbij kan gedacht worden aan het isoleren van het huis, minder voedsel verspillen of het starten van een klimaatactie in de straat of wijk. Iemand anders opgeven kan ook. Meer informatie is te vinden op www.iedereendoetwat.nl/NKW.

Op de eerste dag van de NKW wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Aangesloten klimaatpartners, bedrijven en organisaties en gemeenten laten in de Klimaatweek van zich horen. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

advertentie
advertentie