Henk Reitsma is jarenlang instructeur bij de jeugdbrandweer geweest.
Henk Reitsma is jarenlang instructeur bij de jeugdbrandweer geweest. Eigen foto

Memorabel afscheid Henk Reitsma, eremedaille voor 25 jaar inzet jeugdbrandweer

24 augustus 2021 om 10:00 Mensen

DRIEBERGEN Onlangs werd er in de Weidestraat in Driebergen bij Henk Reitsma aangebeld. Hij deed open en zag tot zijn grote verrassing een vijftal felrode brandweerwagens staan, waaronder een fraai oud model wagen. Rook en vuur zag hij niet dus er moest iets anders aan de hand zijn. En dat bleek dan ook. Initiatiefnemer en hoofd jeugdleider Marco Delwel wilde met de jeugdbrandweer op passende wijze afscheid nemen van Reitsma als jeugdleider-instructeur bij de jeugdbrandweer van brandweerpost Driebergen-Rijsenburg (regio Utrechtse Heuvelrug).


Reitsma keek zijn ogen uit en tot zijn vreugde waren ook zijn twee kinderen en vier kleinkinderen aanwezig bij dit eerbetoon. Hij ontving een eremedaille, bloemen en er waren mooie woorden voor zijn jarenlange inzet.


Dochter Quercy Reitsma vertelt: ,,De kleinkinderen en wij zijn maar wat trots op onze vader en opa. Dit eerbetoon verdiende hij ook. Hij heeft zich ruim 25 jaar ingezet voor de jeugdbrandweer in onze gemeente. Hem was nooit iets te veel. Elke donderdagavond ging hij met veel plezier naar de instructie-avonden om de jeugd de techniek van brandbestrijding bij te brengen. Wist je trouwens dat ze enkele jaren geleden in de top 10 terecht kwamen bij landelijke wedstrijden voor de jeugdbrandweer? Een formidabele prestatie want er deden maar liefst 76 jeugdteams mee. Wij zijn dan ook heel trots op mijn vader en opa.”

De kleinkinderen en wij zijn maar wat trots op onze vader en opa. Dit eerbetoon verdiende hij ook

35 JAAR In totaal heeft Henk Reitsma 35 jaar als vrijwilliger bij de brandweerpost Driebergen-Rijsenburg gediend, onder meer als hoofd brandwacht en jeugdleider. Het was mooi dat hij al zijn opgedane ervaring en specifieke vaardigheden bij het korps overdroeg op de jonge generatie. In november 2011 ontvingen Henk en zijn broer Vincent Janssen een koninklijke onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer. Ze hebben heel wat meegemaakt in de loop der jaren: branden, ongevallen, omgewaaide bomen en andere excessen. 

Inmiddels is ook de volgende generatie uit de familie actief voor brandweerpost Driebergen. Jordy oefent zijn vaardigheden bij de jeugdbrandweer en hoopt net als zijn vader Vincent en oom Henk zich in de toekomst in te zetten voor dit goede en nuttige werk.

VERBONDEN Reitsma blijft verbonden met de brandweerpost en is lid van de personeelsvereniging die boeiende festiviteiten onderneemt. Vervelen doet hij zich niet na zijn afscheid, zijn kinderen en kleinkinderen, muziek, tuinieren, techniek en het carnaval bieden volop genoegen en afleiding.

Even op de foto met een groep van de jeugdbrandweer.
Afbeelding
advertentie
advertentie