De eenzame Eik
De eenzame Eik Jan de Jong

Publiekswandeking Amerongse Bos

20 augustus 2021 om 10:18 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 4 september organiseert Utrechts Landschap weer een wandeling in het Amerongse Bos. In twee groepen van elk tien deelnemers met een gids wordt gewandeld door de prachtige natuur op de Amerongse Berg. De gids neemt de groep mee langs de beukenlanen richting het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug.  In de maand augustus staat de heide in bloei en de deelnemers zullen daar volop van kunnen genieten langs de paden rond de eenzame eik.

Behalve de mooie natuur is er ook veel te vertellen over en te genieten van de vergezichten over Betuwe en Gelderse Vallei. Een wandeling over de heuvels vraagt mogelijk een kleine inspanning, maar zal ook veel ontspanning geven. De wandeling duurt ca. 1,5 uur. In verband  met corona worden deelnemers verzocht zich vooraf aan te melden op de website van Utrechts Landschap: . Wacht daarmee niet te lang want deelname is beperkt tot een totaal van 20 personen. Deelname aan deze wandeling is gratis.

Men start om 14:00 vanaf het info centrum van Utrechts Landschap, gevestigd in de Tabaksschuur aan de Veenseweg 8  in Amerongen. Parkeergelegenheid is  gratis op Groene Entree de Burgwal, vandaar loopt een pad waarover u in enkele minuten uit komt bij het infocentrum.

advertentie
advertentie