Van links naar rechts: Maria, Doorlie en Maya,de drie kunstenaars
Van links naar rechts: Maria, Doorlie en Maya,de drie kunstenaars Jaap Joles

CultuurHoek start nieuw seizoen met nieuwe expositie van Doorlie,Maya en Maria: Drie..

19 augustus 2021 om 23:21 Lokaal Deel je nieuws

Bij de start van het nieuwe seizoen op 4 september a.s. opent de CultuurHoek haar deuren van de expositiezaal met de tentoonstelling  “Drie Perspectieven”.                    Drie kunstenaars uit Driebergen: Drie Perspectieven

Door de sterk uiteenlopende stijlen en verschillende technieken belooft het een boeiende tentoonstelling te worden van kleurpotloodtekeningen, porselein en schilderijen van acryl en olieverf.

Tijdens de openingstijden van zaterdag 4 t/m zondag 12 september van 12.00 - 17.00 is er ruimte om de kunstenaars te ontmoeten. Wij heten u welkom!

Op 11 en 12 september, het tweede weekend van de expositie, is tevens Open Monumentenweekend en voor ieder de gelegenheid om de CultuurHoek te bezoeken.

Doorlie Gerdes:                                                              Ik teken vanaf de jaren 90 met kleurpotlood op een bijzondere manier. Doordat ik 30 jaar lang beeldhouwster was, zijn mijn tekeningen sterk in de vorm. Grote vlakken in kleurkwaliteit en lijnenspel zijn precies uitgewerkt tot een beeld van magisch realisme. Ik heb veel in binnen- en buitenland geëxposeerd.

Maya Wuhrmann:                                                           Ik werk graag met porselein, een mengsel van kwarts,veldspaat en kaolien, gestookt bij 1240 0 C.           Ik hou van het dunne, kwetsbaar uitziende, maar sterke en ook licht doorlatende materiaal. Ook experimenteer ik graag met alternatieve stooktechnieken. Het vuur is de bepalende factor bij het ontstaan van de decoratie. Het resultaat vereist geduld,maar is steeds verrassend.

Maria de Waard:                                                             Ik schilder graag vanuit een samenstelling van kleuren, die ik met olieverf verdiep in vele transparante lagen. Vanuit deze intense kleuren ontstaan de vormen in mijn werken. Hierbij zoek ik naar eenvoud in de compositie. Het ontstane beeld dat u ziet, is niet altijd te herkennen. Dit kan abstract of licht figuratief zijn.

advertentie
advertentie