Afbeelding
pixabay

Driebergse man krijgt celstraf voor willekeurig slaan vrouwen

16 augustus 2021 om 14:08 Misdaad

DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Een 29-jarige man uit Driebergen-Rijssenburg die vorig jaar meerdere vrouwen in Utrecht sloeg, is door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf. Zij vindt het daarnaast belangrijk dat de man zich laat behandelen, zodat hij niet nogmaals de fout in zal gaan.

Voor drie van de vier mishandelingen heeft de man bekend. Echter vindt de rechtbank dat ook voor de vierde mishandeling voldoende wettig en overtuigend bewijs is en verklaart de man dan ook schuldig.

VANUIT HET NIETS In augustus en december 2020 deden in totaal vier jonge vrouwen aangifte van mishandeling. De vrouwen zaten in alle gevallen op de fiets toen zij vanuit het niets werden geslagen. De dader zagen zij vervolgens hard wegfietsen. 

Nadat in het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht beelden werden getoond doen drie vrouwen aangifte. Ook werd de dader herkend door een moeder van een meisje dat begin juli 2020 in haar maag werd gestompt. Voor dat laatste feit is de man vrijgesproken. Dit incident verschilt volgens de rechtbank te veel met de andere vier mishandelingen en ook zijn de kenmerken waarop de moeder dacht de man te herkennen niet voldoende.

advertentie
advertentie