1 september online informatieavond over afkoppelen regenpijp

15 augustus 2021 om 11:27 Lokaal Deel je nieuws

Het klimaat in ons kikkerlandje verandert. De hittegolven en droogte van de vorige zomers maakten het planten moeilijk om voldoende drinkwater te vinden. Momenteel hebben we juist te kampen met overstromingen en hoosbuien die ons riool overbelasten. Hardstikke zonde, want we kunnen het overtallige regenwater goed gebruiken om het grondwaterpeil te verhogen. 

Dit kan door je regenpijp af te koppelen in een regenton of rechtstreeks naar je tuin. Lanny Olie is afkoppelcoach, zij geeft tijdens de gratis online informatieavond alle informatie over hoe je op een simpele manier je regenpijp kan afkoppelen (5 tot 20 minuten werk per regenpijp). De avond duurt van 20.00-21.30 en wordt georganiseerd door NMU en GoedVolk. Zie ook onze site: Zoombijeenkomst ‘Goed omgaan met water in jouw tuin’ | GoedVolk (iedereenisgoedvolk.nl).

18 September gaat Lanny tijdens een praktijkdag de regenpijpen afkoppelen met bewoners uit de wijk Hoenderdaal in Driebergen. 

Geef je op voor de gratis bijeenkomst op 1 en/of 18 september door een mail te sturen naar i.kruisheer@nmu.nl, of door een Appje te sturen naar: 06-48 40 76 89.

advertentie
advertentie