organist Martien de Vos
organist Martien de Vos Marjan Koole

Zomerconcert in Dorpskerk Woudenberg

5 augustus 2021 om 16:44 Lokaal Deel je nieuws

In het kader van de serie zomerconcerten in de Dorpskerk van Woudenberg vindt op zaterdag 14 augustus om 16.00 uur een orgelconcert plaats dat wordt gegeven door Martien de Vos.  Uiteraard worden hierbij de geldende coronamaatregelen in acht genomen. De toegang is vrij. Wel is bij de uitgang een inzameling ter dekking van de kosten.

Martien is als organist verbonden aan de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland en de Rehobothkerk te Ooltgensplaat.  Hij studeerde in 2020 af voor zijn Master orgel aan het Conservatorium te Groningen. Daarnaast studeerde hij improvisatie bij de bekende organist Sietse de Vries. Martien won diverse prijzen op orgelconcoursen. Zo behaalde hij in 2017 de 1e prijs en de publieksprijs bij het Nationaal Ambitus Concours te Haarlem.  Hij volgde diverse masterclasses en privélessen bij gerenommeerde organisten. Door Martien is een boeiend en afwisselend programma samengesteld met werken van Rameau (Ouverture uit Les Indes Galantes), Buxtehude (Ciacona in e), Krebs (Fantasia a gusto Italiano), C.P.E. Bach (Sonata in g), J.S. Bach (Liebster Jesu, wir sind hier) en Mendelssohn Bartholdy (Sonata in A). Martien sluit het concert af met een improvisatie. Al met al een concert dat voor de orgelliefhebber het bijwonen meer dan waard is en waar u van harte voor wordt uitgenodigd.

De volgende concerten vinden plaats op 28 augustus en 11 september. Op zaterdag 28 augustus concerteert Wilfred Folmer, organist van de Hervormde Kerk te Scherpenzeel en de Koepelkerk te Renswoude. Voor zaterdag 11 september (Open Monumentendag en Nationale Orgeldag) staat een Choral Evensong gepland. Voorganger tijdens deze Choral Evensong is ds. A.D.J. Wessels; organist is Arjan Veen. Verder wordt medewerking verleend door een speciaal hiervoor samengesteld Vocaal Ensemble.

advertentie
advertentie