Kaart met de afgesloten gebieden
Kaart met de afgesloten gebieden Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug verzorgt communicatie stormschade Leersum

20 juli 2021 om 17:19 Natuur en milieu Noodweer in Leersum 2021

MAARN/LEERSUM Het noodweer van vrijdag 18 juni heeft tot ongekende schade geleid in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug rond Leersum. Duizenden bomen zijn omgewaaid en op sommige plekken liggen complete bospercelen plat. De komende maanden zijn de terreineigenaren druk bezig om het gebied op te ruimen en weer toegankelijk te maken. Om duidelijk te maken welke gebieden wel of niet toegankelijk zijn, coördineert Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug de komende periode de communicatie hierover.

,,De bossen en natuurterreinen van Staatsbosbeheer, Utrechts Landschap en meerdere particuliere grondeigenaren zijn getroffen. Er hangen veel takken en boomkruinen los en veel bomen zijn instabiel of staan op scherp. De gebieden van deze eigenaren moeten vanwege de onveilige situatie op de lanen in de bossen  voorlopig nog enige tijd gesloten blijven,’’ meldt Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

Op de website van het park is alle actuele informatie terug te vinden. Ook staat hierop een kaart van het gebied, waarop te zien is welke gebieden gesloten zijn of open. Zodra nieuwe gebieden opengesteld worden, wordt de kaart aangepast en worden de updates gedeeld op de social media kanalen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast staan er in de gebieden zelf bordjes met actuele informatie. Verder doet het park een dringend verzoek naar bezoekers: ,,Respecteer alstublieft de toegangsregels! Het is voor uw eigen veiligheid.’’ 

advertentie
advertentie