Bloemenkoningin Angelique v.d. Bos
Bloemenkoningin Angelique v.d. Bos Bloemencorso Leersum

Samen naar het Bloemcorso Leersum 2021

6 juli 2021 om 10:07 Lokaal Deel je nieuws

LEERSUM- Na de valwind kwamen de inwoners van Leersum naar buiten en hielpen elkaar waar nodig. Die saamhorigheid, werd zo nu en dan vergeleken met de ‘Nacht van Leersum’. De nacht die voorafgaat aan het bloemcorso. Op de achtergrond wordt er al flink voorbereid voor het grootste jaarlijkse evenement van Leersum. Een behoorlijke klus, zeker in een jaar waarin de pandemie de scepter zwaait. Sponsoring en een corsowagen bouwen, lijkt niet meer zo vanzelfsprekend.

Normaliter wordt er in de maanden voorafgaande aan het bloemencorso met grote groepen gewerkt aan een stalen constructie waar in de ‘Nacht van Leersum’ dahlia’s op geplakt worden. Monsterlijk grootte gevaartes die beplakt worden met bloemen, dat is dit jaar een utopie. Het corsobestuur, in nieuwe samenstelling, heeft de corsobouwers gevraagd naar ideeën om een corso te creëren in een afgeslankte vorm. Daaruit kwam een vorm waarin de bouwgroepen wel hun creativiteit kwijt kunnen, passend binnen de maatregelen. Het resultaat is dat er kleinere objecten worden tentoongesteld tijdens de het bloemcorso, in het derde weekend van augustus.

Steeds weer wordt er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn binnen de maatregelen en hoe het bloemcorso voor verbinding en versterking van de mensen en ondernemers kan zorgen. Sponsoring is lastiger voor bedrijven in zwaar weer zitten, te wijten aan de locked downs. Tegelijkertijd is het geweldig om te ervaren dat ondernemers het bloemcorso een warm hart toedragen.  Wel is het entree heffen voor een klein corso, niet goed te verantwoorden, dus er is gekeken naar een andere manier om inkomsten te generen. Zo is het idee van de huis-aan-huis collecte ontstaan. Komende week zullen de bloemenkoningin, corsobouwer,  en andere vrijwilligers langs de deuren gaan voor een gift. Geef graag gul, om het bloemencorso een boost te geven.

Kortom 2021 wordt een bloemencorso, anders dan u gewend bent. Echter alles is er aangelegen dat het een evenement is, waarin de creativiteit van de bouwers weer getoond wordt en dorpsgenoten elkaar kunnen treffen op het horecaplein. Waar verschillende activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. Oftewel een weekend vol vermaak om naar uit te kijken

advertentie
advertentie