Programma
Programma Cerys Lowe

Ars Musica Concertkoor en Orkest treden weer op voor publiek

5 juli 2021 om 14:39 Lokaal Deel je nieuws

ZEIST - Op 16 juli is in de Kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente het eerste concert van het Ars Musica Concertkoor en Orkest voor publiek sinds de lockdown, “We zijn dolblij”, vertelt dirigent Patrick van der Linden. “Dit is een feestelijk weerzien voor ons allemaal en we zien ernaar uit weer gezamenlijk muziek te beleven!”

En feestelijke ik de openingsmuziek van Vivaldi’s Gloria zeker! Het klinkt als een fanfare met virtuoze blazerspartijen. Verder bevat het programma andere muzikale hoogtepunten, zoals Bachs beroemde Concert voor twee violen, met Johan Olof en Heleen Knoop in de hoofdrol. ‘De beste acht minuten muziek ooit’, zo typeert violiste Emily Deans het lieflijke middendeel van dit concert, dat wordt geflankeerd door twee spectaculaire hoekdelen. Een feest voor oor en oog. De IJslandse hymne Heyr hymne smiour is een ode aan eenvoud en puurheid: de menselijke stem op haar allermooist!

Twee Gloria-concerten
De zangers, orkestmusici en hun dirigent geven twee concerten gevuld met deze feestelijke muziek, om 19.15 uur en 21.00 uur. Het concert duurt ongeveer een uur. Meer informatie en kaartverkoop kunt vinden op www.arsmusica.nl. Reserveren vooraf is verplicht.

Ars Musica, je reisgenoot in klassiek!

advertentie
advertentie