Faseringskaart
Faseringskaart Provincie Utrecht

Groot onderhoud Driebergsestraatweg tussen Driebergen en Doorn

2 juli 2021 om 15:30 Verkeer en vervoer

DRIBERGEN/DOORN Vanaf 12 juli tot en met 15 augustus voert de Versluysgroep in opdracht van de provincie Utrecht groot onderhoud uit aan de Driebergsestraatweg (N225), tussen de Horstlaan in Driebergen-Rijsenburg en de grens van de bebouwde kom van Doorn. De werkzaamheden geven hinder voor het verkeer en de omgeving, waarbij er tot eind juli een wegafsluiting is voor doorgaand verkeer. 

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het asfalt en op sommige plaatsen de fundering van de hoofdrijbaan, het aanbrengen van bermverharding en markering, klein onderhoud rioleringen en het opnieuw asfalteren van het fietspad. De hoofdrijbaan krijgt een deklaag van geluidreducerend asfalt. 

PLANNING EN FASERING Om de hinder voor het verkeer, de aan- en omwonenden en de bedrijven zo veel mogelijk te beperken en zo kort mogelijk te laten duren is ervoor gekozen om de werkzaamheden in de schoolvakantie uit te voeren en ook gedurende avonden, nachten en weekenden door te werken. De werkzaamheden worden in een aantal achtereenvolgende fasen uitgevoerd waarbij steeds een opvolgend stuk weg aan de beurt is. 

WEGAFSLUITING Vanaf 12 juli tot en met 30 juli is de Driebergsestraatweg (N225) afgesloten voor doorgaand verkeer, tussen de Horstlaan in Driebergen-Rijsenburg en de grens van de bebouwde kom van Doorn. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de A12, zie kaartje omleidingsroute in de bijlage.

DUURZAME INITIATIEVEN Tijdens de uitvoering werkt de Versluysgroep met een elektrische wals zonder CO2-uitstoot. Ook wordt gebruik gemaakt van een elektrische shovel en een elektrische trilplaat. De duurzame bouwkeet is voorzien van zonnepanelen en aangesloten op een generator die 70% minder CO2 uitstoot. Op die manier werken provincie en aannemer in dit project samen aan een schonere lucht en een beter milieu. 

advertentie
advertentie