In de grote zaal van Bethanië kijken we naar de video's. We bidden in de zaal of buiten in de binnentuin rondom vuurkorven. De leefgemeenschap verzorgt de catering.
In de grote zaal van Bethanië kijken we naar de video's. We bidden in de zaal of buiten in de binnentuin rondom vuurkorven. De leefgemeenschap verzorgt de catering. Open Doors

Leefgemeenschap Bethanië Een hele nacht bidden voor vervolgde christenen

28 mei 2021 om 21:07 Lokaal Deel je nieuws
Vervolging van christenen is een bloedige realiteit. Gelukkig niet in Nederland, maar wel in veel andere landen op deze mooie wereld. De christelijke organisatie Open Doors organiseert daarom een Nacht van Gebed die op talloze plaatsen in Nederland wordt gehouden. In Amerongen kunnen belangstellenden de hele of een deel van de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 juni terecht bij Leefgemeenschap Bethanië, Allemanswaard 2. Van 22.00 tot 06.00 uur zijn er video’s, en er is natuurlijk gelegenheid voor stilte en groepsgebed. Aanmelden (niet noodzakelijk, maar ivm corona wel graag) via info@leefgemeenschapbethanië.nl N. van de Bunt vertelt die nacht over zijn werk voor Open Doors als cameraman in Afrika. In bijna alle landen in Afrika is er officieel vrijheid van Godsdienst. Christenvervolging is dan ook niet het werk van het leger of de politie. Wat wel gebeurt is dat gewapende groepen fanatieke aanhangers van de Islam christenen vermoorden of ontvoeren. Verder wordt christenen het leven zuur gemaakt in gebieden waar zij een minderheid zijn. Enkele video’s die Van de Bunt in Afrika filmde en die deze nacht te zien zijn: In Nigeria werd de 14-jarige Ijanada ontvoert door strijders van de islamitische terreurorganisatie Boko Haram. Vier jaar lang werd ze misbruikt als huis- en seksslaaf door de strijder aan wie ze ‘tot vrouw was gegeven’. In het westafrikaanse land Guinee werden christenen in een dorpje diep in het regenwoud letterlijk uit hun dorp geknuppeld toen ze daar een kerk wilde beginnen. De dorpsoudsten vonden dat het grondgebied van hun dorp het eigendom was van een andere god, de god Ngafoegi. Daarom was de God van de Bijbel er niet welkom. Open Doors onderhandelde met de dorpsoudsten. De christenen van het dorp mogen nu weer thuis wonen, mits ze niet hardop zingen voor hun God. Vanzelfsprekend zijn er tijdens de nacht ook video’s te zien over christenvervolging in landen in het Midden-Oosten, Azië en Zuid-Amerika. Als het kan, geeft Open Doors financiële en juridische steun. Minstens zo belangrijk, vindt Open Doors, is dat we hen in gebed bijstaan.
advertentie
advertentie