Afbeelding
Shutterstock

Nieuwe scootmobiel aanschaffen? Doe goed onderzoek, ook naar subsidiekansen

17 mei 2021 om 12:08 Partnercontent

Van alle voertuigen die er bestaan om het leven van een persoon met een beperkte mobiliteit makkelijker te maken is de scootmobiel misschien wel een van de beste. Een scootmobiel is immers een voertuig waarin je comfortabel zit. Het is bovendien makkelijk te besturen en de regels waar je je in het verkeer aan dient te houden zijn erg overzichtelijk. Met sommige scootmobielen kun je ook nog eens behoorlijke afstanden afleggen.

Een scootmobiel aanschaffen is uiteraard niet iets dat je dagelijks doet. Daarom is het belangrijk dat je de tijd neemt om uit te zoeken welk type nu eigenlijk het best bij jou en jouw behoeften past. Hieronder gaan we hier nog dieper op in. Los van dat alles is het slim om nu alvast onderzoek te doen naar of je eigenlijk recht hebt op een gemeentelijke subsidie bij je aanschaf van de scootmobiel. Een offerte wmo aanvragen online is een stap die je hiervoor nu alvast kunt zetten. Deze Wet Maatschappelijke Ondersteuning zou namelijk wel eens gunstig voor je kunnen uitpakken, vooral als je kunt hard maken dat je beter voor jezelf kunt zorgen als je een scootmobiel zou bezitten.

Voor deze doelgroepen zijn scootmobielen vooral bestemd

Een producent van scootmobielen heeft in principe maar één doelgroep: mensen met een verminderde mobiliteit. Hierbij kan het gaan om een tijdelijke of een structurele beperking. Meestal gaat het dan om mensen van een relatief hoge leeftijd, maar let op: ook voor jongere mensen kan een scootmobiel heel handig of zelfs nodig zijn. De mate van (beperking van) mobiliteit is wat hierbij leidend is, en dus niet de leeftijd van de beoogde bestuurder.


Hoe dan ook is het de bedoeling dat bestuurders van scootmobielen dankzij dit voertuig weer hun huis uit kunnen en ook op honderden of zelfs een paar duizend meter van huis boodschappen kunnen doen of familie of vrienden kunnen bezoeken. In die zin is een scootmobiel ideaal om het sociale leven zo veel mogelijk in stand te houden.

Op basis waarvan kies je je ideale scootmobiel? 

Scootmobielen bestaan er in een heleboel uitvoeringen. Welke variant je dan precies nodig hebt? Dat zou je kunnen bepalen aan de hand van de volgende factoren:

  • Welke snelheid en actieradius wil je? Dit bepaal je vooral op basis van de afstanden die je wilt gaan afleggen.
  • Woon je in een gemeente met hoogteverschillen? Neem dan een scootmobiel met een goed klimvermogen.
  • Wil je vooral kleine afstanden afleggen? Dan volstaat een scootmobiel met drie wielen.
  • Voor grotere afstanden neem je normaliter een exemplaar met vier wielen.
  • Heb je behoefte aan extra comfort, beenruimte of opslagruimte? Schaf dan een scootmobiel aan die daaraan tegemoetkomt.

Bekijk de website van Fast Furious voor meer informatie.

advertentie
advertentie