Museum Huis Doorn
Museum Huis Doorn Dag van het Kasteel

Dag van het Kasteel gaat door in Museum Huis Doorn met digitale gids

14 mei 2021 om 16:07 Activiteiten

DOORN Hoewel de musea nog niet open mogen gaat de jaarlijkse Dag van het Kasteel op Tweede Pinksterdag toch in aangepaste vorm door. Er is een speciale app ontwikkeld waarmee je op zondag 24 mei een themawandeling over het landgoed van Museum Huis Doorn kunt maken.

De Dag van het Kasteel heeft de ‘Spacetime layers app’ ontwikkeld die als digitale gids dient. Voorafgaand aan het bezoek kunnen bezoekers de app downloaden via de Appstore op de telefoon. Bij aankomst op het landgoed wordt de app gestart, en moet ‘Huis Doorn’ aangeklikt worden op de kaart.

De wandeling met als thema ‘Wat? Water! De rol van water op kastelen en buitenplaatsen’ heeft zeven stops waarbij je informatie krijgt over de waterelementen in het park zoals de slotgracht, de waterstromen en de moestuin. In de app zijn historische plattegronden opgenomen waarop te zien is hoe de tuinen aangelegd zijn. Ook zijn er historische foto´s te zien, bijvoorbeeld van de in werking zijnde moestuin. De wandeling duurt ongeveer veertig minuten.

Op de Dag van het Kasteel staan kastelen en buitenplaatsen in de spotlights. Er zijn meer dan honderd deelnemers. Bezoekers kunnen daar de bijzondere monumenten en al hun verhalen ervaren.

advertentie
advertentie