Unitas-turnsters doen de kampdans als warming up
Unitas-turnsters doen de kampdans als warming up Ellis Schuurman

Kinderen genieten van turnweek Unitas Doorn

9 mei 2021 om 16:45 Sport Deel je nieuws

Of het nu regende, hagelde, stormde of zonnig was: de 36 deelneemsters aan de tweede Unitas-turnweek hielden er op alle momenten de stemming goed in. Een aantal grote tenten, waarin precies de airtrack paste, bracht van 4 t/m 7 mei uitkomst bij slecht weer. Binnen turnen is door coronamaatregelen al sinds december niet toegestaan, vandaar dat het grasveld bij basisschool De Kameleon het decor vormde van zoveel sportiviteit. Door te denken in mogelijkheden konden de turnsters varierend in de leeftijd van zes tot vijftien jaar vier dagen lang samen trainen, werken, leren en vooral plezier hebben. 

Organisator en turntrainster Vera Bosboom (19): “We doen het voor al die blije gezichten. De kinderen vonden het heel fijn om weer met elkaar te kunnen turnen. De afgelopen maanden hebben we bij goed weer in kleine groepjes buiten geturnd, maar minder vaak dan ze normaal trainen. Om nu met zovelen te kunnen samenzijn, vond iedereen geweldig.” Medeorganisator en turntrainster Esmée de Gans (19) vult aan: “De meiden trokken zich niets aan van het soms slechte weer. Wij zorgden ervoor dat ze in de tenten konden turnen, spelletjes doen of knutselen. Bij droog weer verhuisden we de spullen naar buiten, gingen we survivallen of spellen doen in het bos.”

Leeftijdsverschillen speelden geen enkele rol

Voorzitter en organisator Ellis Schuurman vindt het bijzonder dat de leeftijdsverschillen geen enkele rol hebben gespeeld: “Alle kinderen hadden het goed met elkaar en mengden zich op een natuurlijke manier. Dit zorgde ervoor dat ze veel van elkaar konden leren, ook op sociaal vlak. Mooi om te zien.” De opmerkingen van ouders dat er steeds meer een familiegevoel heerst binnen Unitas, doen haar goed. “Dit is wat je als vereniging graag wilt. Sporten is zoveel meer dan alleen bewegen. Het gaat ook om de de kleine en grote gesprekken die je eromheen voert. Juist dit missen onze leden zo, jong en oud. Daarom hebben we ons in het bijzonder tijdens de wintermaanden ingezet om contact te houden met onze leden. Via filmpjes met oefenstof en presentjes aan de deur tot een heuse digitale glossy. Inmiddels kunnen ook onze oudste leden van de GALM-groep weer voorzichtig naar buiten om een alternatief sportprogramma uit te voeren. Het verenigingsgevoel was afgelopen week eveneens zichtbaar aan de hoeveelheid helpende handen. Zo dragen we Unitas samen.”

advertentie
advertentie