Afbeelding
Opzetzwembad

Tips voor het goed onderhouden van een opzetzwembad

6 mei 2021 om 14:58 Partnercontent

Achter in de tuin een opzetzwembad neerzetten, voor de zomer of het hele jaar door, is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Dat is volkomen begrijpelijk als je alle voordelen van een opblaasbaar zwembad op een rijtje zet. Zo kun je met een zwembad van Top Zwembadshop op elk door jou gewenst moment een frisse duik nemen. Is het mooi weer, dan lig je binnen een paar minuten lekker in je opzetzwembad te genieten van de zon. Wat wil je nog meer? In dit artikel gaan we in op de voordelen van een eigen opzetzwembad goed onderhouden en geven we je een aantal praktische tips voor het onderhoud en schoonmaken van je Intex zwembad. Doe er je voordeel mee en kies ook voor goed onderhoud van jouw opblaasbaar zwembad van Top Zwembadshop en geniet nog lang van je eigen privézwembad.

De voordelen en het belang van goed zwembadonderhoud

Een goed onderhoud van je opzetzwembad met chloor, het schoonmaken van de waterpomp en andere maatregelen zijn om meerdere redenen belangrijk. In de eerste plaats kun je bij goed onderhoud als het mooi weer is direct gebruikmaken van je zwembad. Een schone en goed werkende waterpomp kun je dan meteen activeren, terwijl natuurlijk ook belangrijk is dat het zwembad zelf goed schoon is. Door met chloor en eventueel pH middelen het water goed te houden, kun je dan wekenlang met hetzelfde water van je opblaasbaar zwembad genieten.

Een tweede voordeel van het goed.controleren en reinigen van je Intex zwembad, is dat je zo de levensduur van je opzetzwembad kunt verlengen. Een waterpomp, filter en zwembad die goed onderhouden worden, gaan jarenlang probleemloos mee en leveren je bij mooi weer een hoop genietmomenten op die je anders had moeten missen.

En ten slotte is het belang van een fris, schoon zwembad van Top Zwembadshop het feit dat een fris zwembad met schoon water beter voor je gezondheid is. Door het water met een goede waterpomp te circuleren en filteren, en geregeld vuil uit het water te halen met een zwembad stofzuiger en/of een schepnet, voorkom je de groei van bacteriën en algen. Zo loop je minder risico op allergieën, virussen en kwaaltjes.

1. Het water schoon houden door de juiste behandeling met pH en chloor

Een van de belangrijkste voorwaarden voor een fris opzetzwembad is schoon en fris water. Schoonmaken en zwembadonderhoud begint met kwalitatief goed water. Bedrijven die opzetzwembaden verkopen, zoals een Intex zwembad, verkopen naast zwembaden uiteraard ook de benodigde accessoires om je zwembadwater schoon te houden. Denk hierbij aan tabletten met chloor, drijvers om de chloortabletten in te doen, pH poeder (belangrijk voor de juiste zuurtegraad van het water) en chloormeters en natuurlijk ook schepnetjes om vuil, haren en bladeren uit het water te scheppen. Zorg dat je minstens elke week een keer het zwembadwater meet met pH- en chloor-meetstrippen, om te kijken of deze de juiste waarden hebben. Zit er te weinig chloor in het water of is de pH-waarde te laag, dan kun je dit oplossen door extra pH+, pH- of chloor aan het water toe te voegen. Zo kun je voorkomen dat er bacteriën ontstaan of zelfs algenvorming. De ideale waarden staan aangegeven op de productverpakking.

2. Preventief schoonmaken helpt ook

Naast zorgen voor de juiste waarden van het zwembadwater, is het aan te raden om preventief te werk te gaan. Zet bijvoorbeeld een bak water voor het zwembad, zodat je je voeten kunt schoonmaken voordat je het zwembad ingaat. Verder is het belangrijk om een afdekzeil te kopen, die je over het opblaasbaar zwembad kunt doen als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je dat er een hoop viezigheid in het water komt, zoals insecten, bladeren en takjes. Ga je uit het zwembad, maak deze dan gelijk schoon met een schepnetje. Daarmee kun je de grootste troep uit het water halen, zodat je morgen ook weer in een lekker fris bad kunt duiken.

3. Een goede waterpomp met een goed filter doet wonderen

Een derde manier om je zwembad schoon te houden, is zorgen dat je een goede waterpomp koopt die het water goed rondpompt én natuurlijk zuivert. Op een waterpomp kun je beter niet besparen. Goede pompen filteren het water intensief bij mooi weer en maken het schoonmaken en schoon houden van je zwembad een stuk eenvoudiger. Belangrijk is dat je, als het zwembad op staat, de waterpomp elke dag minstens twee tot drie uur zijn werk laat doen. Zo blijft het water goed circuleren, wordt het zwembadwater goed gereinigd en gefilterd en ga je de groei van algen en bacteriën tegen.

4. Te warm is niet goed

Ten slotte moet je ervoor zorgen dat het zwembadwater niet té warm is. Ideaal is een temperatuur van rond de 20 tot 22 graden. Warm je het water op tot boven de 25 graden, dan neemt de kans op algengroei enorm toe. Algen en bacteriën gedijen namelijk uitstekend in warme omstandigheden.

advertentie
advertentie