Lukas in een Honda 9PK kart
Lukas in een Honda 9PK kart Ronald Stiefelhagen

Jonge karter uit Leersum scoort op NXT GP Dutch Open

5 mei 2021 om 17:27 Sport Deel je nieuws

Leersum - Lukas Stiefelhagen heeft afgelopen zaterdag 1 mei de tweede plaats behaald op het NXT GP Dutch Open kart toernooi in de Honda 9PK klasse. De dag vond plaats op het bekende TT Junior Track in Assen.

Op uitnodiging van, en grotendeels gesponsord door NXT Racing, mocht Lukas deelnemen in dit klassement. Door NXT Racing werden er twee karts beschikbaar gesteld aan talentvolle huurkarters. Doel hiervan was dat zij eens ervaring op konden doen in een dergelijk toernooi en zich eens konden meten met rijders met een eigen kart. Lukas en zijn mede-huurkarter reden onder de vlag van het team Kartschool Texel.

Omdat wedstrijden in de huidige Corona regelgeving niet zijn toegestaan, had het toernooi de vorm van een ‘kart experience’; een kwalificatie training, gevolgd door drie ‘race experiences’. Lukas streed als huurkarter tegen leeftijdgenoten met een eigen kart, waar zij nagenoeg wekelijks mee rijden. Voor Lukas was zowel de kart als het circuit nieuw en moest hij zich dit snel eigen proberen te maken. Dat maakt zijn tweede plek tot een bijzondere prestatie, die veel lovende woorden opriep.

De eerste drie trainingen van de dag werden gebruikt om zowel het circuit, als het gedrag van de kart te leren kennen. In de kwalificatie training resulteerde dit in een verassende tweede tijd. Deze tijd bepaalde de startplek van de eerste ‘race experience’. Vanwege af en toe wat lichte regenval was het soms nog spannend om op tijd met de juiste ‘set-up’ aan de vooropstelling te verschijnen. Maar uiteindelijk is dit allemaal goed gelukt.

Lukas finishte in drie van de vier ‘race experiences’ op de tweede plek en éénmaal op de derde plek. Hij wist hierbij steeds zijn voorganger behoorlijk onder druk te zetten en had zelfs een paar keer kans om de leiding over te nemen. Dit betekende een stevige ‘P2’ in het dagklassement, met een mooie bijbehorende bokaal als blijvend aandenken. Het werd een dag om niet te vergeten, met dank aan NXT Racing en team Kartschool Texel en met dank aan de vaste sponsors van Lukas: P4N Duurzaamheid en Natuur, Hoor en Zie, en Heuvelrug Keukens. Een mooi verjaardagscadeau voor de twee dagen daarvoor nog veertien jaar geworden karter uit Leersum!

Lukas is op Instagram en Facebook te volgen onder het account @lsgofast. Hij is nog steeds op zoek naar sponsors die hem willen steunen en komt graag in contact met geïnteresseerde partijen.

Trots op zijn tweede plek!
Lukas strijdt voor de eerste positie
De vooropstelling, voordat de coureurs de baan op gaan
advertentie
advertentie