Afbeelding
Wikipedia

Geen samenkomsten tijdens Dodenherdenking in Utrechtse Heuvelrug

30 april 2021 om 13:45 Corona

HEUVELRUG Vanwege de landelijke richtlijnen rondom het coronavirus zullen er geen samenkomsten tijdens de Dodenherdenking op dinsdag 4 mei zijn. Dat meldt de gemeente. Er zijn ook geen herdenkingen bij de monumenten in de dorpen. Wel wordt er op de dag door de collegeleden, samen met een lid van de 4 mei-comités, een krans namens de gemeente/gemeenschap gelegd bij de monumenten. 

Op woensdag 5 mei zijn er ook geen evenementen gepland.  

VLAG HALFSTOK Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept inwoners op, om net zoals vorig jaar, de vlag tijdens Dodenherdenking halfstok te hangen van zonsopgang tot zonsondergang. De gemeente heeft besloten deze oproep te steunen.

TULPEN In Amerongen is het de gewoonte om naast het plaatsen van een krans ook tulpen neer te leggen op de graven. De bestelling van de tulpen is niet geannuleerd, meldt de gemeente. Er wordt een aantal tulpen neergelegd op de graven. De overige tulpen worden geschonken aan Buurtzorg en Vitras in Amerongen en aan de cliënten die zij op 4 mei gaan bezoeken.

Daarnaast geeft burgemeester Frits Naafs op dinsdag 4 mei om 19.00 uur een digitale toespraak. Deze is te volgen op de website van de gemeente.

advertentie
advertentie