Afbeelding
Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Autocoureur Henry Zumbrink snel in nieuwe klasse

14 april 2021 om 08:56 Autosport

AMERONGEN Autocoureur Henry Zumbrink kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn deelname aan de nieuwe BMW M2 Cup van afgelopen weekend. De Ameronger werd in Zandvoort met zijn teamgenoot Lorenzo van Riet vijfde en elfde.

In de eerste race gingen Van Riet en Zumbrink bloedsnel. Het rijdersduo, dat de auto deelt, denderde in naar de vijfde plaats. ,,Voor de eerste race was dit niet slecht. We hebben met deze auto nog niet veel kilometers gereden. We verwachten dus nog veel meer van dit seizoen. Er is nog zeker werk aan de winkel voor ons, maar het is een leuke auto om in te rijden”, aldus Zumbrink.

Ook in de tweede race deden Zumbrink en Van Riet voorin mee in een uiterst competitieve klasse, getuige de minieme onderlinge verschillen. Het duo kreeg na afloop echter een vervelende mededeling: tijdstraf van dertig seconden vanwege een touché. ,,Dan wordt je race vergooid. Dit is erg balen”, aldus Van Riet.

Ook Zumbrink had daardoor gemengde gevoelens overgehouden aan het weekeinde. ,,Het was positief maar ook teleurstellend”, zei hij. ,,We zaten er goed bij. Het verschil is minimaal, dat maakt het supergaaf om in deze klasse te kunnen rijden.” 

Wat er precies gebeurde in de tweede race? ,,Er was even contact toen we om plek drie vochten. Het was maar heel licht, maar in deze klasse kost je dat gewoon dertig seconden. Jammer, zuur voor wat betreft het aantal punten dat het ons heeft gekost. Maar we hebben veel geleerd.”

Afbeelding
advertentie
advertentie