Een Samenloop voor Hoop in augustus 2020
Een Samenloop voor Hoop in augustus 2020 Eigen foto

Corona doet Samenloop Utrechtse Heuvelrug de das om

12 april 2021 om 11:50 Evenementen

HEUVELRUG ‘Met pijn in het hart’ heeft KWF Kankerbestrijding besloten om te stoppen met de lokaal georganiseerde Samenloop-evenementen. Dit geldt ook voor het wandelevenement op de Utrechtse Heuvelrug. 

Op de Heuvelrug zou in september 2020 voor de eerste keer de KWF Samenloop worden georganiseerd. Wegens corona was dit al uitgesteld naar juni 2021, maar nu valt het doek dus definitief. 

TERUGVAL Het afgelopen coronajaar heeft KWF te maken gehad met een grote terugval in inkomsten. Door het niet doorgaan van evenementen is er in 2020 veel minder geld opgehaald, terwijl de vaste kosten doorliepen. 

Ook in 2021 verwacht KWF tientallen miljoenen mis te lopen ten gevolge van de coronacrisis. ,,De relatief hoge kosten van een Samenloop zijn hierdoor niet langer te verantwoorden”, verklaart directeur Johan van de Gronden.

Van de Gronden kijkt terug op veel mooie momenten: ,,Na bijna vijftien jaar en 265 Samenlopen komt er nu een definitief einde aan een bijzonder evenement.” 

VIEREN De SamenLoop voor Hoop was een 24-uurs wandelestafette waarbij geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek. Via speciale ceremonies werd stilgestaan bij kanker en het leven gevierd.

advertentie
advertentie