Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

SGP Utrechtse Heuvelrug start meldpunt stagnerende woningbouw

12 april 2021 om 09:17 Wonen

HEUVELRUG De SGP Utrechtse Heuvelrug start met een meldpunt voor stagnerende woningbouw in de gemeente. Het meldpunt is bedoeld voor het vlottrekken van verbouwingen, aanpassingen of het verduurzamen van al bestaande woningen.

De gemeente is van plan om jaarlijks 140 nieuwe woningen te bouwen en kent daarnaast grote duurzaamheidsambities. Volgens de SGP is de gemeente zelf te vaak een sta-in-de-weg bij het realiseren van deze plannen.

STER VAN OVERBERG ,,Regelmatig bereiken ons signalen dat deze prima initiatieven vastlopen op beleid, regelgeving of procedures bij de gemeente zelf”, stelt SGP-commissielid Gijsbert Doornenbal. 

Hierbij doelt hij onder meer op De Ster van Overberg, een locatie waar de bouw van vijftig nieuwe huizen is toegestaan. Een eigenaar van één van de bouwkavels kreeg van de gemeente te horen dat daar geen woningbouw mogelijk zou zijn.

NIET BEKEND Doornenbal: ,,Bouwen op deze specifieke locatie is wel toegestaan, maar dat was niet bekend op het gemeentehuis. Andere plannen sneuvelen te makkelijk omdat er belemmeringen naar voren komen vanuit stedenbouwkundig of welstandsbeleid.”

PATRONEN De SGP roept iedereen die zulke obstakels ervaart op om dit te melden. De meldingen worden vervolgens beoordeeld. Daarna kijkt de partij samen met de melder naar mogelijkheden om zijn of haar initiatief alsnog vlot te trekken. 

Doornenbal geeft aan dat het hoofddoel van het meldpunt is om patronen in kaart brengen en erachter te komen op welk punt initiatieven vaak stagneren.

Het meldpunt is te bereiken via https://heuvelrug.sgp.nl/meldpuntwoningbouw.

advertentie
advertentie