Omslag De Yukon Vuurman voor- en achterkant.
Omslag De Yukon Vuurman voor- en achterkant. Daan Kloeg

Driebergenaar schrijft spannend survivalboek

9 april 2021 om 13:53 Lokaal Deel je nieuws

Driebergenaar Daan Kloeg schreef het jeugdboek 'De Yukon Vuurman', het spannendste en leerzaamste survivalboek. Kloeg is bioloog, reisjournalist en fotograaf. Hij maakte onder andere diverse kanotochten in Yukon, Alaska en Siberië. Die tochten en de ervaringen die hij opdeed, gebruikte hij als basis voor het boek.

De hoofdpersoon Erik is gek op survival, wilde dieren en de natuur. Nadat hij jarenlang gezeurd heeft bij zijn ouders, mag hij eindelijk naar zijn oom in Canada om een avontuurlijke kanotocht van zes weken te maken in Yukon. Een gebied van eindeloze bossen, wilde rivieren, zompige moerassen en besneeuwde bergen. Een gebied met elanden, wolven en beren. En dan gebeurt het... Weet Erik te overleven?

De Yukon Vuurman is niet alleen een spannend verhaal, maar ook een leerzaam survivalboek. Aan de hand van meer dan 300 prachtige illustraties leert de lezer alles over het overleven in de natuur: vuur maken, touw twijnen, vlees roken, pijl en boog maken en nog veel meer. 

Het boek heeft Kloeg in eigen beheer uitgegeven, 320 pagina's, 300 tekeningen van Paul Oole, geheel in kleur, 17 x 24 cm, hardcover, € 24,95 en 1 kilo zwaar. Het is te bestellen op deyukonvuurman.com.  

advertentie
advertentie