Wander de Vries vertelt over de ontwikkeling van woningen op De Wagenhoek.
Wander de Vries vertelt over de ontwikkeling van woningen op De Wagenhoek. Monique José Timmermans

De Wagenhoek heeft passende bouwstijl

1 april 2021 om 15:47 Zakelijk

DRIEBERGEN Op de voormalige locatie van Hoek taxi worden diverse woningen gerealiseerd: de Wagenhoek. ,,Het woord hoek behouden we voor deze markante locatie”, lacht Wander de Vries van De Ontwikkelcombinatie die een mooi plan hebben gemaakt voor woningbouw. Op 8 april start de verkoop en 10 april is er een informatie drive-thru op het terrein.

Het was volgens De Vries best een puzzel om met behoud van het karakter voor de hoek Engweg/Korte Dreef een woningbouwplan te maken. ,,Er staan twee gemeentelijke monumenten en uiteraard willen we ook recht doen aan de Cultuurhoek die er gevestigd is. Naast de woningen gaat het dus ook om een goede inrichting van de benodigde openbare ruimte.”

Qua bouwstijlen ziet De Vries een reis door de tijd die aan de zijde van de Engweg begint met huizen uit het begin van de vorige eeuw. ,,Ik schat de jaren ’20, daarnaast staat het voormalige drukkerijpand dat we zullen renoveren en aan de achterzijde uitbouwen waardoor er een fraaie monumentale woning ontstaat. Het naastgelegen woonhuis wordt gesloopt en hier verrijst een stijlvolle drie onder een kap met herenhuizen. Deze woningen worden in de eerste fase gerealiseerd.”

MONUMENT Het bedrijfspand op de hoek is een gemeentelijk monument waar appartementen in zullen komen. ,,Het wordt gerenoveerd en de hoek van het pand wordt weer in ere hersteld. We zijn in de reis door de tijd dan aangekomen bij de bouwstijl uit de jaren 30. Dit staat in de tweede fase op de planning. Het voorbereidingstraject voor een pand met monumentale status duurt altijd wat langer.”

KNIPOOG Tenslotte komt er een vrij strak vormgegeven vrijstaande villa met een knipoog naar het verleden aan de zijde van de Korte Dreef. ,,De villa heeft met een moderne uitstraling en kenmerken uit het verleden, zoals een hijsbalk en grote ramen met luiken in de vorm van staldeuren à la een rijtuigenloods, een uitstraling die past bij de historie van de locatie.” Deze villa zal eveneens in de eerste fase worden gerealiseerd.

MIX Voor Wander de Vries is het de mix van verleden en heden en de oorsprong van bedrijfspand en woningen die de locatie zo aantrekkelijk maakt. ,,Voor mij zijn dat echt de cadeautjes in ontwikkelland. Ik zou graag meer van dit soort locaties aanpakken. Het is natuurlijk ook geweldig leuk om te merken dat mensen het herkennen en waarderen. Op dit plan krijgen we veel positieve reacties.”

Op de website www.dewagenhoek.nl zijn diverse afbeeldingen te zien van het project. Opvallend zijn de details in metselwerk en afwerking van bijvoorbeeld dakranden, bij de erker en bij de voordeur.

Verkoopinformatie: Vierhout Van Wonderen Makelaars, Hoofdstraat 184, 3972 LH Driebergen-Rijsenburg, 0343-515 485, www.vierhoutvanwonderen.nl

door Monique José Timmermans

Deze advertorial wordt u aangeboden door Vierhout Van Wonderen Makelaars. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Nieuwsblad De Kaap/Stichtse Courant? Neem dan contact op met Erik van Dijk (06-21261005, e.v.dijk@bdu.nl).

advertentie
advertentie