Edward Lind, Berend Jansen en André Vermaat (vlnr): ,,Never waste a good crisis!"
Edward Lind, Berend Jansen en André Vermaat (vlnr): ,,Never waste a good crisis!" Gizella Komondy

‘De pandemie heeft ons ook iets moois gebracht’

30 maart 2021 om 07:00 Zakelijk

DRIEBERGEN Het ondernemende MindShare in Driebergen greep de coronacrisis aan om een nieuw product te lanceren. PRISMA Connect is een meetinstrument dat het welzijn, welbevinden en de vitaliteit van thuiswerkende medewerkers in kaart brengt. ,,Zij zijn de grootste asset van een onderneming. Weten wat zij nodig hebben, verhoogt werknemerstevredenheid en productiviteit.”

André Vermaat, Edward Lind, Berend Jansen en Henk de Jong van MindShare transformeren organisaties waardoor ze duurzamer, wendbaarder en koersvaster worden. Personeelsverloop vermindert, arbeidsvreugde stijgt en de bedrijfsresultaten verbeteren. De transformaties zetten ze in gang op basis van data uit onderzoek binnen de organisaties. MindShare maakte als startende onderneming een vliegende start totdat de crisis roet in het eten gooide. Bedrijven sloten en het personeel ging thuiswerken waardoor het onderzoek van MindShare op de fysieke werkvloer ineens niet meer mogelijk was.

Edward: ,,Never waste a good crisis!” De ondernemers maken van de nood een deugd en ontwikkelden binnen vijf weken hun nieuwe product. Thuiswerken was het nieuwe normaal en al snel had iedereen thuis een werkplek ingericht en ging het werk gewoon door. Totdat een paar weken later bleek dat medewerkers met zoomen en videobellen toch iets missen: het praatje bij het koffiezetapparaat. André: ,,Iedereen snakt na een tijdje naar menselijk contact met collega’s en werkgevers verliezen zicht op het welzijn van hun werknemers.”

METEN IS WETEN Edward: ,,We ontwikkelden een methode om welzijn, welbevinden en vitaliteit te meten. Via digitale vragenlijsten brengen we de werksituatie van medewerkers in kaart. We willen weten wat iemand nodig heeft om productief te zijn en gemotiveerd te blijven. Centraal staan vragen als: welke faciliteiten zijn nodig voor een goed werkklimaat om de productiviteit en welbevinden thuis hoog te houden? Waarvan krijgen medewerkers energie en een ‘motivatieboost’? Hoe kan de werkgever de werknemer positief stimuleren? Zit er weerstand binnen de organisatie? Waar zit die weerstand en vooral, wat doe je eraan?”

NIEUWE METHODIEK Inmiddels is de nieuwe methodiek toegepast bij verschillende klanten. André: ,,In de feedbacksessie horen we vaak: het lijkt wel of jullie onze medewerkers persoonlijk kennen. Klanten kunnen met deze inzichten hele gerichte gesprekken voeren met hun medewerkers en ze beter stimuleren en faciliteren in hun behoeften.”

,,Werken op afstand ‘is here to stay’ dus ook in de toekomst is dit instrument waardevol. Zo heeft de pandemie ons ook iets moois gebracht.”

De Ondernemer van het Jaarverkiezing Utrechtse Heuvelrug op 24 maart 2020 ging door de coronamaatregelen niet door. Het feest werd nog een paar keer verzet maar uiteindelijk ging het hele feest niet door. Daarom zijn alle negen finalisten tot winnaar uitgeroepen. In een serie verhalen komen alle finalisten aan bod bij De Kaap/Stichtse Courant. Joke van Grootveld, namens de organisatie: ,,Zo zetten we ze allemaal nog één keer in de spotlights.”

advertentie
advertentie