Mathuis den Ouden breekt door en scoort voor Dalto.
Mathuis den Ouden breekt door en scoort voor Dalto. Hans Bömer

Dalto/Klaverblad Verzekeringen moet meerdere erkennen in Fortuna

1 februari 2021 om 14:21 Sport Deel je nieuws

In de derde wedstrijd van het seizoen kon Dalto/Klaverblad Verzekeringen niet stunten tegen Fortuna/Delta Logistiek, de laatste winnaar van de finale in de Ziggo Dome (in 2019). De favorieten uit Delft namen al snel een voorsprong, en Dalto had het moeilijk om goede aanvallen op te zetten. Bij de rust was de stand 8-13. Toch bleef Dalto, mede dankzij goed verdedigend werk, in de wedstrijd en kwam het terug tot 14-16. Daarna stelde Fortuna orde op zaken, en werd het in de laatste fase toch nog een afgetekende 19-28 nederlaag voor Dalto.

Verslag: Johan de Groot

De wedstrijd begon niet best voor Dalto. De eerste aanvallen liepen op niets uit, en waren vaak na één schotpoging al voorbij. Dat had alles te maken met de sterke verdedigende druk en reboundkracht van Fortuna, maar ook wisten de spelers van Dalto elkaar soms niet goed aan te spelen. In de verdediging gaf Dalto ook veel druk, maar doordat Fortuna veel kon herhalen stond het toch al snel 0-4. Nienke Hoogeveen was in de eerste helft drie keer trefzeker. Ook in het andere vak waren het de dames, Pia Donkers en Robin van der Vliet, die er in de aanval voor zorgden dat Dalto na het begin redelijk gelijke tred kon houden met Fortuna. Desondanks leek het bij de rust (8-13) al vrij zeker dat er voor Dalto geen eer te behalen viel aan deze wedstrijd.

Toch bleef Dalto met maximale inzet spelen om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Bij 12-14 zat Dalto weer volop in de wedstrijd en leek een verrassing niet onmogelijk, te meer daar Dalto verdedigend sterk bleef spelen. Bij 14-16 kwam Dalto opnieuw terug tot twee achterstand, maar na een time-out bij Fortuna liep de ploeg uit Delft snel weg bij Dalto. De laatste treffer kwam nog op naam van Dalto. Uitslag 19-28.

Coach Barry Schep was wel tevreden ondanks de ruime nederlaag: “We hebben collectief goed verdedigd, lef getoond en het Fortuna moeilijk gemaakt, waardoor ze wissels nodig hadden om de wedstrijd te kunnen beslissen. Aanvallend is er werk aan de winkel, maar in de afronding waren we soms ook wat ongelukkig, hoewel ook dat een kwaliteit is. En vergeet niet dat Fortuna bekend staat als de best verdedigende ploeg”. Dat was overigens al zo toen Barry zelf nog bij Fortuna speelde!