Afbeelding
Dorpsjournalist.nl

Zeeuwse werkgevers azen op komst mariniers

8 mei 2018 om 11:43 lokaal

DOORN Werkgeversorganisatie VNO-NCW en zo'n vijftig Zeeuwse bedrijven zijn in actie gekomen om de Doornse mariniers naar Vlissingen te halen. Met een brief aan de Tweede Kamer willen ze defensieminister Ank Bijleveld (CDA) van extra argumenten voorzien, om de verhuizing van de kazerne door te zetten.

BOTERBABBELAAR Tot de ondertekenaars van de brief behoren onder andere Dow Chemical uit Terneuzen en het Middelburgse bedrijf JB Diesch, producent van 'de Echte Zeeuwse Boterbabbelaar'. De opstellers van de brief schrijven dat ze partners van mariniers die naar Zeeland verhuizen, praktische hulp willen aanbieden bij het vinden van een baan.

WEGWIJS De Zeeuwse afdeling van werkgeversorganisatie VNO-NCW en de deelnemende bedrijven willen daarvoor een mobiliteitscentrum inrichten. Daar moet met medewerking van gemeenten, provincie, UWV en uitzendbureau's vraag en aanbod bij elkaar worden gebracht. Verder wordt een beroep gedaan op inwoners om de mariniers en hun gezinnen wegwijs te maken in Zeeland.

FIETSEVENEMENT Intussen heeft de organisatie van de DELTA Ride for the Roses alle medewerkers van de Van Braam Houckgeestkazerne uitgenodigd om mee te doen aan het grootschalige fietsevenement voor kankerfonds KWF. Op 9 juni en 10 juni fietsen duizenden deelnemers in Zeeland geld bij elkaar voor de strijd tegen hersenkanker. Door hun deelname zouden mariniers zelf kunnen ervaren hoe vriendelijk en gastvrij de Zeeuwen zijn.

advertentie
advertentie