Poster Wereldconcert 26 mei
Poster Wereldconcert 26 mei Ruud Kruis

Wereldconcert 65-jarig Stichts Mannenkoor

7 mei 2018 om 11:14 lokaal Deel je nieuws

Het Stichts Mannenkoor, onder leiding van de zeer gedreven dirigent Piet van der Sanden, is jarig!
Het koor is opgericht in 1953 en viert dus zijn 65e verjaardag, o.a. met een jubileumconcert met de titel Wereldconcert, op zaterdag 26 mei in de Grote Kerk in Driebergen.

Die concerttitel is niet zo maar gekozen, die staat ergens voor: SMK staat namelijk bekend om het brede en zeer gevarieerde repertoire.

En dat wordt getoond in dit unieke concert: een muzikale reis door de wereld, niet alleen in verschillende talen, maar ook qua stijl heel herkenbaar.

Aan bod komen opera, operette, musical, volks, jazz en soul etc. Zie ook het programma op de site van het SMK. Het koor laat hier echt horen waartoe het in staat is.
Zoals te doen gebruikelijk begeleidt bas Verheijden op zijn bekende virtuoze wijze op de piano en verder wordt de begeleiding verzorgd door een strijkers-ensemble en fluitiste Marieke van Duren.
En sopraan Roos van der Sanden zorgt voor een prachtig contrast met de 60 mannen van het koor.

Zowel Bas als Roos krijgen ook nog de ruimte om solo te laten horen waar zij muzikaal toe in staat zijn.
Kaarten à € 15 kunt u kopen via de website: http://www.stichtsmannenkoor.nl, in Driebergen bij Boekhandel Baas, Traaij 4/C, in Doorn bij The Read Shop, Torheimpassage 3, of bij de ingang van de kerk. In de prijs is een kopje koffie/thee inbegrepen.
 

Koorfoto
koorfoto
koorfoto
advertentie
advertentie