DVSA leed een onverwachte nederlaag tegen middenmoter Echteld
DVSA leed een onverwachte nederlaag tegen middenmoter Echteld Foto Rinus van Denderen

Duur puntenverlies DVSA

29 april 2018 om 10:33 Sport/sport

AMERONGEN In de uitwedstrijd tegen Echteld verspeelde zaterdag vierdeklasser DVSA kostbare punten. De 2-0 nederlaag betekende niet alleen dat streekgenoot DEV zich vroegtijdig kampioen mocht noemen, maar ook dat de Amerongse formatie van trainer Jan van Dalem de laatste drie wedstrijden nog vol aan bak moet om in ieder geval een plaats bij de eerste vier te consolideren. ,,Het zat er gewoonweg niet in. Een totale off day waarvoor nauwelijks een verklaring te vinden is", aldus assistent trainer Mark van Dalem.

Alhoewel DVSA niet onaardig aan dit belangrijke voetbaltreffen begon, kreeg de ploeg in de 18e minuut een dubieuze strafschop voor de kiezen, wat een vroege 1-0 achterstand betekende. Een evenzo merkwaardig toegewezen strafschop aan DVSA werd echter niet door aanvoerder Reinder Busstra benut, waardoor Amerongen achter de feiten aan bleef lopen. Ruststand 1-0.

Ook in het tweede deel een haperend DVSA dat weliswaar veel balbezit had, maar daar gewoonweg niet goed mee wist om gaan. Tot overmaat van ramp werd in de 70e minuut een glaszuiver doelpunt van de Amerongers afgekeurd en deelde thuisploeg Echteld in de 90e minuut de genadeklap uit door een tweede treffer. Eindstand 2-0.

Na het laatste fluitsignaal was het feest bij DEV dat met velen was afgereisd naar Echteld en bleef DVSA achter met een toch wel fikse kater